Longdong: Een Uniek Vormgegeven Brandweerkazerne

Een Concentratie van Functionaliteit en Esthetiek

De brandweerkazerne Longdong, gelegen in het district Longgang in Shenzhen, is een opvallend ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is. Het project, ontworpen door Suiadr, is een level-1 brandweerkazerne met een oppervlakte van 5.468,3 vierkante meter. Het omvat een operationeel gebouw van 3 verdiepingen en een trainings toren van 7 verdiepingen.

Het ontwerp van de brandweerkazerne Longdong is geïnspireerd door de vorm van het perceel, dat een trapeziumvorm heeft. Het gebouw is ontworpen als een scherp, sculpturaal vormgegeven gebouw dat opvalt in de omgeving. De locatie van de brandweerkazerne, grenzend aan de Neihuan North Road, zorgt ervoor dat het gebouw goed zichtbaar is en gemakkelijk bereikbaar is voor hulpdiensten.

Een van de unieke kenmerken van de brandweerkazerne Longdong is de geconcentreerde indeling. De brandweerwagens verlaten het gebouw via een binnenplaats-achtige route, wat zorgt voor een efficiënte en snelle reactie op noodsituaties. Het witte, sculpturale ontwerp van het gebouw straalt de kracht en vastberadenheid van de brandweerlieden uit.

Het gebouw is ontworpen met het oog op energiebesparing en duurzaamheid. Er is gebruik gemaakt van materialen zoals Low-E glas, thermisch mortel en geëxtrudeerd polystyreen voor de ramen en het dak. Daarnaast is er aandacht besteed aan waterbeheer, met een regenwateropvangsysteem en het gebruik van zonne-energie en warmtepompen voor het verwarmen van water.

De brandweerkazerne Longdong biedt niet alleen functionele ruimtes voor de brandweerlieden, maar ook groene ruimtes zoals daktuinen en zonken groenland. Deze groene elementen dragen bij aan het absorberen, opslaan en infiltreren van regenwater, en helpen bij het beheersen van waterafvoer.

Het project is gerealiseerd tussen september 2017 en oktober 2019 en bevindt zich in het district Longgang in Shenzhen. Het is gebaseerd op onderzoek naar brandweerkazerne-ontwerpen en voldoet aan de eisen voor brandbestrijding, training en dagelijks gebruik. Het ontwerp is openbaar toegankelijk en draagt bij aan de verspreiding van de brandweercultuur en de bevordering van de ontwikkeling van het brandweervak.

De brandweerkazerne Longdong is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022. Dit is een erkenning voor het uitstekende ontwerp en de creatieve innovatie. Het ontwerp combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SUIADR
Afbeeldingscredits: Inter_mountain
Projectteamleden: Zhong Zhong, Ma Yue, Zhong Botao, Sun Jiayi, Zhong Haihuan, Zhou Zhengwen, Li Chengfeng, Zhang Zhengguo, Zhou Jie, Xie Rong, Xiong Feng, Korea Garden, Wu Zirong, Chen Ailian, He Xiaoming, Liu Mu, Tang Jin
Projectnaam: Longdong
Projectklant: SUIADR


Longdong IMG #2
Longdong IMG #3
Longdong IMG #4
Longdong IMG #5
Longdong IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp