Unova: Een Innovatieve Co-working Space die Stijl en Functionaliteit Combineert

Een Ontwerp van Xiang Li

Inleiding:

De moderne werkplek evolueert en co-working spaces worden steeds populairder. In het hart van Shenzhen, China, heeft ontwerper Xiang Li de Unova co-working space gecreëerd. Met een unieke benadering van design en functionaliteit biedt Unova een inspirerende omgeving voor zowel jonge ondernemers als gevestigde bedrijven. Het project is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 en wordt erkend voor zijn creativiteit en innovatie.

De Unova co-working space is gevestigd in een voormalig winkelcentrum en heeft een oppervlakte van 8800 vierkante meter. Het doel van het project was om een ruimte te creëren die verschillende bedrijven kan huisvesten en de individualiteit van werknemers kan benadrukken. Het gebouw heeft een transformatie ondergaan om nieuw leven in de gemeenschap te brengen en een dynamische werkplek te bieden die past bij de huidige tijd.

De ontwerpers hebben de vier verdiepingen van de co-working space op een unieke manier ingericht. De begane grond fungeert als lobby en ontvangsthal, terwijl de tweede verdieping is ontworpen als eetruimte. Op de derde verdieping bevindt zich een kleinere werkruimte die zich richt op jongere klanten, terwijl de vierde verdieping een grote werkruimte biedt voor volwassen en elitegroepen. Elk van deze verdiepingen heeft een eigen stijl en sfeer, die aansluit bij de voorkeuren van de gebruikers.

De Unova co-working space is niet alleen functioneel, maar ook interactief. Op de tweede verdieping zijn er interessante installaties aan de muur die zowel binnen als buiten het gebouw mensen aantrekken. Op de derde verdieping zijn er verschillende creatieve ontwerpen, zoals banken en stoelen met humoristische werkplekmetaforen, een ballenbak voor brainstormsessies en meubels die horizontale stangen, schommels en andere fitnessapparatuur combineren. Dit zorgt voor een plezierige werkomgeving.

Een van de uitdagingen van het project was de renovatie van het gebouw, waarvan de interne structuur beperkt was. Om meer ruimte en licht te creëren, werden alle oorspronkelijke vloeren verwijderd en werd er een atrium gecreëerd. Het interieur werd opnieuw ingedeeld en er werden ramen in de muren geplaatst om een gevoel van openheid te creëren. Dit zorgt niet alleen voor een visuele verbinding tussen de verdiepingen, maar biedt ook een prachtig uitzicht op het thematische ontwerp van elke verdieping.

De Unova co-working space is een inspirerend voorbeeld van hoe design en functionaliteit kunnen samenkomen om een dynamische en stimulerende werkplek te creëren. Met zijn unieke benadering van co-working en aandacht voor detail heeft Xiang Li een ruimte gecreëerd die jonge ondernemers en gevestigde bedrijven aantrekt. Het project heeft de Bronze A' Design Award gewonnen en wordt erkend voor zijn bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Afbeeldingscredits: Afbeelding 1: Fotograaf Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Afbeelding 2: Fotograaf Hu Yijie, Unova Co-working Space, 2018. Afbeelding 3: Fotograaf Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Afbeelding 4: Fotograaf Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Afbeelding 5: Fotograaf Hu Yijie, Unova Co-working Space, 2018.

Bronze A' Design Award: De Unova co-working space heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De Unova co-working space combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Xiang
Afbeeldingscredits: Image#1: Photographer Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Image#2: Photographer Hu Yijie, Unova Co-working Space, 2018. Image#3: Photographer Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Image#4: Photographer Shao Feng, Unova Co-working Space, 2018. Image#5: Photographer Hu Yijie, Unova Co-working Space, 2018.
Projectteamleden: Lead Designer: Li Xiang Project Director: Ren Lijiao Project Director: Wu Feng
Projectnaam: Unova
Projectklant: Li Xiang


Unova IMG #2
Unova IMG #3
Unova IMG #4
Unova IMG #5
Unova IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp