Art Deco Pracht in Kaohsiung

Residentie 'Artistic Empire' door Zih Heng Chen

Gelegen tegenover het groene panorama van het Kaohsiung Museum of Art, biedt de residentie 'Artistic Empire' een ongeëvenaard uitzicht en een fusie van licht en luxe.

In de voorste linie van het landschap van het Kaohsiung Museum of Art, onthult de 'Artistic Empire' residentie een adembenemend perspectief. Ontworpen door Zih Heng Chen, is deze woning geïnspireerd door de samensmelting van premium uitzichten en natuurlijke verlichting, wat resulteert in een ruimte die in harmonie straalt met zijn architecturale en omgevingscontext.

De open ruimtelijke planning van de residentie ademt grandeur uit en omarmt de ART DECO stijl om hedendaagse elegantie en luxe te belichamen. De belangrijkste visuele elementen zijn kunstzinnige luxe stenen, marmer en metalen afwerkingen, die lineaire, golfachtige en vloeiende ontwerpen benadrukken die zich uitstrekken van de openbare ruimtes tot de slaapkamers.

Materialen zoals steen, houtnerf en titanium-geplateerd metaal zijn naadloos geïntegreerd om gelaagde dieptes te creëren tegen een achtergrond van witte plafonds en vloertegels. Zorgvuldig geselecteerde designmeubels en verlichtingsarmaturen versterken het verfijnde modegevoel van de ruimte.

De eetkamer, open keuken en woonkamer vormen samen een grote, open gemeenschappelijke ruimte die, door middel van vloer-tot-plafond ramen, de skyline, het groen en het stedelijk landschap integreert in de woonervaring. Dubbellaagse gordijnen fungeren als tussenpersonen tussen binnen en buiten, waardoor natuurlijk licht en privacy naar wens kunnen worden aangepast.

De uitdaging lag in het onderdompelen van de interieur- en balkonruimtes binnen miljoenen hectaren groen, waardoor een vrije omarming van de prachtige groene uitzichten mogelijk werd. Het project streefde ernaar een ruimte van luxueuze elegantie te creëren die het perspectief van de bewoners verrijkt met vitaliteit en inspiratie.

De 'Artistic Empire' residentie is een toonbeeld van Art Deco elegantie, grenzend aan de weelderige uitgestrektheid van het Kaohsiung Museum of Art. Met open ruimtes versierd met marmer en ambachtelijke metalen, en panoramische ramen die stedelijke uitzichten vermengen met rustgevende groen, biedt dit huis drie voortreffelijke slaapkamers. Het belooft een geïnspireerde, luxueuze ervaring bij elke blik en moment doorgebracht in zijn omhelzing.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Zih Heng
Afbeeldingscredits: Chen Zih Heng
Projectteamleden: Chen Zih Heng
Projectnaam: Artistic Empire
Projectklant: Chen Zih Heng


Artistic Empire IMG #2
Artistic Empire IMG #3
Artistic Empire IMG #4
Artistic Empire IMG #5
Artistic Empire IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp