Wingspan Concealed Realm: Een Zee van Ruimte

Architect Tzu Chen Tuan integreert zeezicht in intiem woonontwerp

In een wereld waar ruimte een luxe is, creëert Tzu Chen Tuan een residentieel meesterwerk dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt. Het project, genaamd Wingspan Concealed Realm, is een lofzang op de zee en biedt een ongekende woonervaring.

De inspiratie voor Wingspan Concealed Realm, een nieuw ontworpen twee-slaapkamerwoning met een adembenemend uitzicht op de oceaan, is onmiskenbaar de uitgestrekte zee die zich uitstrekt voor het pand. Met een oppervlakte van 60 vierkante meter is de ruimte ontworpen met het oog op de vakantiebehoeften van een klein gezin, waarbij het gevoel van ruimtelijkheid wordt versterkt zonder in te boeten aan de eigenheid van elke afzonderlijke zone.

De eerste ingreep was het verwijderen van de scheidingswand tussen de hoofdslaapkamer en de woonkamer, vervangen door een symbolisch zwart boogframe in combinatie met een laag dressoir. De hoofdslaapkamer is voorzien van grote ramen voor zeezicht aan de ene kant en een wandvullende spiegel met een zwevende, draaibare zwart omlijste spiegel en een aan de muur gemonteerde ronde kaptafel aan de andere kant, wat zorgt voor een dynamisch spel van licht en schaduw.

Met een nadruk op een laag visueel gewicht, maakt het ontwerp gebruik van een kleurenpalet bestaande uit wit, lichtgrijs en warm hout. Het meubilair en de zachte bekledingen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun tactiele verschillen, met rustiek rotan vlechtwerk, dikke wollen viltbanken en hoogpolige tapijten die de zintuiglijke ervaring verrijken.

Het project vermijdt harde scheidingen en gebruikt symbolisch zwarte frames om dynamische en statische zones af te bakenen, waardoor een evenwicht wordt gevonden tussen uitgestrekte uitzichten en een onbeperkt gevoel van openheid. De uitdaging was om een gevoel van privacy en scheiding te behouden zonder de openheid en integratie van het zeezicht in het gedrang te brengen, en zo een ruimte te creëren die vanuit bijna elke hoek gevarieerde en verbluffende uitzichten biedt.

Deze ontwerpbenadering vertegenwoordigt een slimme interactie tussen architectuur en psychologie, waarbij het panoramische zeezicht centraal staat, ondersteund door een ontwerp dat zowel de behoefte aan een open, transformerende ruimte als de geruststellende omarming van gedefinieerde leefgebieden respecteert. Het balkon met zijn jacuzzi en schommelstoel wordt een tussenruimte die binnen met buiten vermengt en de structurele veiligheid als een belangrijk aspect van de installatie benadrukt.

Wingspan Concealed Realm is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tzu Chen Tuan
Afbeeldingscredits: Tzu Chen Tuan
Projectteamleden: Tzu Chen Tuan
Projectnaam: Wingspan Concealed Realm
Projectklant: Tzu Chen Tuan


Wingspan Concealed Realm IMG #2
Wingspan Concealed Realm IMG #3
Wingspan Concealed Realm IMG #4
Wingspan Concealed Realm IMG #5
Wingspan Concealed Realm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp