Fishes Migrating: Een Moderne Nigiri Sushi Restaurant in Taipei

Een Unieke Ruimte voor Jonge Pink-Collar Werknemers

Als het zonlicht door de grote ramen naar binnen schijnt, kondigt de heldere ruimte aan: Kom binnen en geniet van smakelijk eten. De lagere vensterbanken bieden een prachtig uitzicht op de met bomen omzoomde weg. De architectonische structuur van grote kolommen en schachten in het centrale gedeelte van het gebouw maakte de renovatieplannen moeilijker. Dit inspireerde de ontwerper om de sushi-bar in het centrale gedeelte te bouwen en de oorspronkelijke kolommen te omhullen.

Voor dit Japanse nigiri sushi-restaurant, dat populair is bij jonge pink-collar werknemers, is het interieurontwerp anders dan de meeste Japanse restaurants met sombere stijlen. Het probeert een moderne nigiri sushi-restaurant te manifesteren. De wanden zijn versierd met cirkelvormige acrylplaten in verschillende tinten oranje, die figuurlijk de migrerende vissen in het restaurant weergeven.

De overgebleven ruimte is ingericht met wijnkasten. De rechthoekige stoelen rond de sushi-bar markeren de eetplaatsen aan beide zijden. Deze uitstekende indeling integreert de hele ruimte en maakt de verfijnde kookkunsten zichtbaar, ongeacht waar de klanten zitten. Dit unieke ontwerpplan maakt het mogelijk.

Het restaurant heeft een oppervlakte van 178 vierkante meter en bevindt zich in Taipei, Taiwan. Het project werd in februari 2019 voltooid.

De gescheiden keuken en sushi-bar zorgen voor een soepel verkeersstroom. De voorkant van de keuken is versierd met glas geëtst met waterstoffluoride, wat resulteert in delicate, ondoorzichtige en reflecterende texturen. De hoge kasten, gouden plafondlampen en de voorkant van de keuken stralen samen de verfijnde charme uit. Het eetgedeelte bestaat uit barkrukken voor individuele klanten en voor groepen van twee, eettafels met meerdere zitplaatsen en comfortabele zitjes die voldoen aan de behoeften van alle klanten.

Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. De oranje barkrukken bij de sushi-bar komen overeen met de kleur van zalmkuit. Het linker eetgedeelte is versierd met grijze stoelen. De gebogen lijnen van de zitjes in het achterste gedeelte geven een heldere en vloeiende uitstraling. De diverse eetambiances integreren verschillende ontwerpstijlen en ruimtefuncties.

De uitdaging bij dit ontwerp was om een heldere en comfortabele eetomgeving te creëren die afwijkt van het algemene beeld van een Japans sushi-restaurant. Het toilet is versierd met een lichtblauwe en levendige groene muur, wat een levendige indruk geeft.

Fishes Migrating is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mei Hsuan Chiu
Afbeeldingscredits: Mei Hsuan Chiu
Projectteamleden: Director: Cheng Ling Lee
Projectnaam: Fishes Migrating
Projectklant: Mei Hsuan Chiu


Fishes Migrating IMG #2
Fishes Migrating IMG #3
Fishes Migrating IMG #4
Fishes Migrating IMG #5
Fishes Migrating IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp