Coingaroo: Een Harmonie van Web2 en Web3 in Interieurdesign

Raymond Ng's Coingaroo Vermengt Traditioneel en Futuristisch Design

In het hart van Hong Kong onthult Coingaroo, een baanbrekend interieurontwerp dat de traditionele Japanse tuin met de grenzeloze ruimte van web3 combineert.

De grootste cryptocurrency retailwinkel in Hong Kong, Coingaroo, is een toonbeeld van innovatie en esthetiek. Het interieur, geïnspireerd door kunstgalerijen, is het brein van ontwerper Raymond Ng. Het design speelt met de contrasten tussen de geaarde, serene sfeer van een Japanse tuin – een metafoor voor de huidige web2 omgeving – en de onbegrensde mogelijkheden van de kosmos, die web3 vertegenwoordigt. Deze samensmelting van extremen creëert een ruimte die zowel uitnodigend als visionair is.

De unieke eigenschappen van Coingaroo liggen in het vloeiende ontwerp dat zich door de gehele ruimte uitstrekt. Een golvend metalen paneelplafond, weelderig groen en digitale displays die NFT's tentoonstellen, vormen de kern van de winkel. Een opvallend rond LED-scherm toont realtime de prijzen van verschillende cryptocurrencies. Het design is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een informatief centrum voor crypto-enthousiastelingen.

De realisatie van dit project vereiste een nauwgezette aandacht voor detail en vorm. Door het gebruik van rondingen in het plafond, de muren, scheidingswanden en meubels ontstaat een gevoel van stroming en openheid. Een helder en licht kleurenpalet zorgt ervoor dat de kunstwerken aan de muren – de NFT's – optimaal tot hun recht komen.

Met een oppervlakte van ongeveer 111 vierkante meter, biedt Coingaroo een ruimtelijke ervaring die zowel intiem als groots aanvoelt. Het project, geleid door Raymond Ng, werd gestart in april 2022 en voltooid in juni 2022, in het TMTplaza winkelcentrum in Hong Kong.

Deze vernieuwende benadering van retaildesign is niet onopgemerkt gebleven. Coingaroo werd bekroond met de IJzeren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in functionaliteit, innovatie en die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een erkenning voor ontwerpen die vakkundigheid en technische kwaliteiten integreren, en die bijdragen aan een betere wereld.

Coingaroo staat als een monument van moderne interieurarchitectuur, waar de synergie tussen traditioneel en futuristisch design niet alleen een visuele ervaring biedt, maar ook een ruimte waar de toekomst van internet tastbaar wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Raymond Ng
Afbeeldingscredits: Raymond Ng
Projectteamleden: Project Director: Raymond Ng
Projectnaam: Coingaroo
Projectklant: Raymond Ng


Coingaroo IMG #2
Coingaroo IMG #3
Coingaroo IMG #4
Coingaroo IMG #5
Coingaroo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp