Restaurantontwerp geïnspireerd door een herenhorloge

Wei Chen Lin presenteert een unieke eetervaring met 'Dining Time'

Met een ontwerp geïnspireerd door een herenhorloge, biedt Wei Chen Lin een unieke benadering van restaurantontwerp. 'Dining Time' combineert elegantie en verfijning om een unieke eetervaring te creëren.

Wei Chen Lin, een gerenommeerde ontwerper, heeft een uniek restaurantontwerp gecreëerd genaamd 'Dining Time'. Het ontwerpconcept begon met een herenhorloge, waarbij het ontwerpteam de heerlijke lijnen en elegante kleuren van het horloge combineerde met de eetruimte. Het resultaat is een unieke sfeer van een vintage Europees restaurant, ver verwijderd van de chaotische indruk van traditionele hotpot-restaurants.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere restaurantontwerpen, is de inspiratiebron - een herenhorloge. De blauwe en gouden kleuren creëren een elegante smaak, terwijl de culturele steen en afwerking een vintage en klassiek gevoel overbrengen. De golvende panelen op de muur en de naar binnen gerichte samentrekking van het plafond, de gebogen lijnen van de toonbank, en de sfeerverlichting creëren een beeld van een Engelse gentleman die wacht op zijn dame in de wachtruimte en symboliseren de wachttijd voor het afrekenen.

De realisatie van dit ontwerp was een uitdaging. Het oorspronkelijke concept was gebaseerd op een paars en gouden horloge. Echter, gezien het project een eetruimte is, zou paars in combinatie met geel licht visueel grijs worden en de eetlust van de klant verminderen. Daarom, na een reeks communicatie over de kleur, besloot de klant om blauw te gebruiken om een gentlemanstijl te creëren.

Dit 357 vierkante meter grote, tweelaagse project is een renovatie van een 30 jaar oud huis met een totale capaciteit van 110 personen. De begane grond heeft een personeelsruimte, een zelfbedieningsruimte en een toilet; de tweede verdieping heeft drie privékamers, een zelfbedieningsruimte en een toilet. De eerste verdieping heeft een hoogte van 3,6 meter, zodat de heldere indruk van een gentleman's houding in de ruimte kan worden getoond.

'Dining Time' is een prachtig voorbeeld van hoe een unieke inspiratiebron kan leiden tot een innovatief en aantrekkelijk ontwerp. Wei Chen Lin heeft met succes een eetruimte gecreëerd die zowel elegant als functioneel is, en die een unieke eetervaring biedt aan de klanten. Het project werd in september 2021 in Taiwan voltooid.

Dit ontwerp is de winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie 'Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp' in 2022. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei-Chen Lin
Afbeeldingscredits: SJ Inter Design
Projectteamleden: Wei-Chen Lin
Projectnaam: Dining Time
Projectklant: Wei-Chen Lin


Dining Time IMG #2
Dining Time IMG #3
Dining Time IMG #4
Dining Time IMG #5
Dining Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp