Twilight: Een Unieke Beleving van Interieurontwerp

Een meeslepende ruimte die de essentie van een drankje tot leven brengt

Inleiding

Twilight is een opmerkelijk interieurontwerpconcept dat is gecreëerd door Dot Dot Studio en Process Ltd. Het doel van dit project is om een algehele beleving te creëren waarbij de ruimte een belangrijke rol speelt. Door gebruik te maken van reflecties op metalen roosters ontstaat er een illusie waarbij natuurbeelden en realiteit in elkaar overvloeien. Dit innovatieve ontwerp brengt niet alleen een ontspannen sfeer, maar ook gezonde concepten naar de naburige gemeenschappen.

Unieke Eigenschappen

Wat Twilight onderscheidt van andere ontwerpen is het vermogen om een ruimtelijke vertelling te creëren. Klanten krijgen de mogelijkheid om het verhaal achter het drankje dat ze consumeren en de herkomst van de ingrediënten te begrijpen. De winkel is zo ontworpen dat er telkens één groep klanten tegelijkertijd wordt bediend, waardoor ze worden aangemoedigd om het product met al hun zintuigen te waarderen en de waarde ervan met hun hart te voelen. Deze algehele ervaring bevordert niet alleen de interactie tussen mensen, maar ook spirituele gesprekken tussen mensen in alternatieve ruimtes.

Technologie en Realisatie

Voor de realisatie van Twilight wordt gebruik gemaakt van materialen met een hoge reflectiviteit, zoals metaal en spiegels, om een zintuiglijke wereld te creëren die multidimensionaal en alomtegenwoordig is. De belangrijkste lichtbron voelt zo warm als de zon en sterren, waarmee de warmte wordt nagebootst die kippenessence aan het lichaam en de ziel geeft. Van veraf schitteren de bergen goud in de zon. Saffierblauw fluweel en een marmeren vloer worden doorkruist door gouden lijnen, als stralen van licht die het oog naar het logo van het merk leiden. Als middelpunt van de winkel lijkt de saffierblauwe toonbank op het marmeren oppervlak te zweven, waardoor het product een gevoel van onderscheidend vermogen krijgt.

Specificaties en Locatie

Twilight beslaat een oppervlakte van 42 vierkante meter. Het interieurproject begon in maart 2018 en werd voltooid in maart 2019 in Taipei, Taiwan.

Onderzoek en Uitdagingen

Door middel van eigentijds ontwerp probeert Twilight een gevoel van omringd zijn door de natuur op te roepen tijdens de 30 minuten durende drankervaring in de winkel. De aandacht van klanten wordt geleid door het contrasterende kleurenpalet dat de voorgevel domineert en hen naar het centrum van het interieur leidt. Binnenin reflecteren grote titanium roosters de drukte van de stad en roepen tegelijkertijd verlangen naar de natuur op. Verlangen, verbeelding en werkelijkheid verweven zich en creëren een caleidoscoop van reflecties en beelden.

Prijs en Erkenning

Twilight heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en toont sterke technische en creatieve vaardigheden. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Twilight is een baanbrekend interieurontwerp dat een unieke beleving biedt waarbij klanten het verhaal en de essentie achter een drankje kunnen ervaren. Met zijn innovatieve gebruik van reflecties en materialen creëert dit ontwerp een betoverende ruimte die de zintuigen prikkelt en een diepere betekenis overbrengt. Het is een ware blikvanger en een inspiratiebron voor andere ontwerpers in de industrie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Min-Chin Hsu & Hsiao-Chieh Chou
Afbeeldingscredits: Min-Chin Hsu & Hsiao-Chieh Chou
Projectteamleden: Director of Design: Min-Chin HSU Designer: Hsiao-Chieh CHOU
Projectnaam: Twilight
Projectklant: Min-Chin Hsu & Hsiao-Chieh Chou


Twilight IMG #2
Twilight IMG #3
Twilight IMG #4
Twilight IMG #5
Twilight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp