Knot Knot: Een Surrealistisch Kunstwerk in een Café

Een Japanse-western dessert en cake café met een twist

Geïnspireerd door de Hyperrealist Salvador Dali, heeft ontwerper Vincent Chi-Wai Chiang een surrealistische interieurruimte gecreëerd die de realiteit overstijgt. Knot Knot is een bekend Japans-westers dessert en cake café dat een romantische en artistieke sfeer uitstraalt.

Het concept van Knot Knot is gebaseerd op de illusie van smaak. De magische spiegel creëert een illusie die klanten aantrekt en hen meeneemt in een mysterieuze wereld. Het maximaliseert ook het gebruik van de ruimte. Zodra klanten het café betreden, worden ze ondergedompeld in een magische wereld vol fotogenieke plekken.

Wat Knot Knot uniek maakt, is de combinatie van een jonge, elegante stijl met een speelse en vrolijke sfeer. Het café is als een kunstgalerij waar elke hoek is voorzien van artistieke details die de klasse van de Japanse Dessert Master weerspiegelen.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van Italiaanse turquoise handgemaakte tegels en een donker walnoot deurkozijn bij de ingang. Dit leidt klanten naar het gedeelte waar de taarten worden tentoongesteld en naar de marmeren bar. Twee metalen bloemenrekken brengen de tuin naar binnen. De muren zijn versierd met klassieke lijsten met artistieke schilderijen, houtsnijwerk en een houten plafond. Twee Romeinse zuilen geven een vleugje Renaissance aan de ruimte. Het gigantische frame in het midden van het café ademt leven in de ruimte en maakt het tot een levendig kunstwerk.

De interactie in het ontwerp is zorgvuldig doordacht. Een marmeren bar verbindt het productie- en eetgedeelte. Door het gebruik van kunstwerken, boogramen, Romeinse zuilen, kroonluchters en spiegels verandert de ontwerper het café in een artistieke en surrealistische kunstgalerij. Een glazen ruimte stelt klanten in staat om de chef-kok de laatste hand te zien leggen aan de taart voordat deze geserveerd wordt. De spiegel in het houten boograam reflecteert de schilderijen aan de muur, terwijl de bank en kussens eronder een rustgevende plek bieden in landelijke stijl. De magische spiegel aan het einde van het interieur creëert een oneindige reflectie van het centrale object en dompelt de bezoekers onder in een illusie.

Het project begon in oktober 2019 en werd in december 2019 voltooid in Guangzhou, China. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het hyperrealisme van Salvador Dali en andere surrealistische kunstwerken. Het doel was om een ruimte te creëren die gemakkelijk te begrijpen en plezierig is, zelfs voor mensen die niet bekend zijn met kunst. De kleurstelling is buitengewoon, maar toch ontwikkeld vanuit de elegante en jonge merkidentiteit van Knot Knot. Zowel nieuwe als trouwe klanten zullen worden aangetrokken en verrast door de sterke identiteit van het café.

Knot Knot heeft in 2020 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het café combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en maakt de wereld een mooiere plek.

Het copyright van Knot Knot behoort toe aan In Cube Design Limited, 2020.

Met zijn surrealistische interieur en artistieke details is Knot Knot een uniek café dat een bezoekje waard is. Stap binnen in deze magische wereld en geniet van heerlijke desserts en cakes terwijl je omringd wordt door kunst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vincent Chi-Wai Chiang
Afbeeldingscredits: In Cube Design Limited
Projectteamleden: Design Director: Vincent Chi-Wai Chiang Designer: Sidney Tsz-Tung Lai Designer: Leo Tsz-Chun Lau
Projectnaam: Knot Knot
Projectklant: Vincent Chi-Wai Chiang


Knot Knot IMG #2
Knot Knot IMG #3
Knot Knot IMG #4
Knot Knot IMG #5
Knot Knot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp