Selfie Konditori: Een Vrolijke en Fotogenieke Dessertbar in Tromso, Noorwegen

Een Ontwerp van Alex Kovachev

Inleiding

De Selfie Konditori in Tromso, Noorwegen, is een kleine oase van helderheid in de soms lange en sombere noordelijke dagen en nachten. Dit vrolijke en fotogenieke dessertbarconcept is gecreëerd door ontwerper Alex Kovachev en zijn team. Met behulp van reflecties, kleur en messing afwerkingen is een interieur gecreëerd dat de naam "Selfie" eer aan doet.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de naam "Selfie", die een vrolijke en speelse kijk op het dessertbarconcept voorstelde. Het interieur is ontworpen met een focus op plezier en bubbels, gecreëerd door reflecties, kleur en messing afwerkingen.

Wat de Selfie Konditori onderscheidt van andere dessertbars is het feit dat het ook een fotogenieke ruimte is. Dit is een steeds vaker voorkomend verzoek van klanten. Het ontwerpteam heeft aan deze eis voldaan door materialen zoals messing, spiegelfixtures en glanzend maatwerkmeubilair te gebruiken. Deze materialen weerspiegelen het idee van "de perfecte selfie" en passen perfect bij het thema van zelfreflectie en vreugde.

De Selfie Konditori heeft een totale oppervlakte van 130 vierkante meter. Het interieur is ontworpen met heldere, warme tinten, gebruikmakend van marmer, messing en goudkleurige spiegels, evenals natuurlijke en warme texturen en veel groen. Dit creëert een levendige en uitnodigende sfeer die perfect is voor het maken van mooie foto's.

De kleurrijke elementen in de ruimte zijn ontworpen om aan te sluiten bij de behoeften van de gebruiker en zorgen voor een energieke ervaring. De schuine kleine spiegels die op een muur bedekt met rozen zijn geïnstalleerd, creëren een bijna surrealistische en zeer gedenkwaardige selfie-achtergrond.

Het ontwerpteam, bestaande uit creatief directeur Alex Kovachev en ontwerper Gergana Panteva, heeft van januari 2019 tot september 2019 aan dit project gewerkt in Tromso, Noorwegen. Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan om een decor te creëren met heldere, warme tinten die contrasteren met het harde klimaat van de stad.

Een van de uitdagingen van dit project was dat de naam "Selfie" al was gekozen voordat het ontwerpteam aan de slag ging. Hierdoor moesten ze niet alleen zorgen voor een prachtige setting voor gasten wanneer ze op de foto worden gezet, maar ook het nemen van selfies zo gemakkelijk mogelijk maken.

De Selfie Konditori heeft al veel lof ontvangen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Selfie Konditori wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf TJA Studio

Afbeelding 2: Fotograaf TJA Studio

Afbeelding 3: Fotograaf TJA Studio

Afbeelding 4: Fotograaf TJA Studio

Afbeelding 5: Fotograaf TJA Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alex Kovachev
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer TJA Studio Image #2: Photographer TJA Studio Image #3: Photographer TJA Studio Image #4: Photographer TJA Studio Image #5: Photographer TJA Studio
Projectteamleden: Creative Director: Alex Kovachev Designer: Gergana Panteva
Projectnaam: Selfie Konditori
Projectklant: Alex Kovachev


Selfie Konditori IMG #2
Selfie Konditori IMG #3
Selfie Konditori IMG #4
Selfie Konditori IMG #5
Selfie Konditori IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp