Briiv: Een Duurzame Luchtzuiveraar voor Schone en Gezonde Lucht

Een Nieuwe Benadering van Luchtzuivering met Briiv

Luchtvervuiling is een groeiend probleem dat onze gezondheid en het milieu beïnvloedt. James Whitfield en Sean Sykes, de ontwerpers achter Briiv, geloven dat er een betere manier is om de lucht te zuiveren. Met behulp van bioplastics en hernieuwbare materialen heeft Briiv een innovatief luchtfiltersysteem ontwikkeld dat schone, veilige en ademende lucht creëert.

Briiv is een revolutionaire luchtzuiveraar die gebruik maakt van hernieuwbare en natuurlijke materialen om de lucht in uw huis of kantooromgeving te filteren. De filters van Briiv, gemaakt van mos, kokosnootschil en een zijde-koolstofmatrix, presteren net zo effectief als luchtreinigers van dezelfde energieklasse. Wat Briiv onderscheidt van andere luchtreinigers is dat de filtermaterialen composteerbaar zijn, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor het milieu.

Met een hoogte van 220 mm en een breedte van 160 mm is Briiv compact en gemakkelijk te plaatsen in elke ruimte. Met een gewicht van slechts 900 gram is het ook draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen naar waar u het nodig heeft.

Briiv kan worden bediend via de smartphone-app of via een touchless interface aan de voorkant van het apparaat. Met zowel de app als de interface kunt u de snelheid en duur van de luchtzuivering instellen. De touchless interface is speciaal ontworpen om het risico op besmetting te verminderen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie.

Het ontwikkelingsproces van Briiv begon in 2018 en werd in 2019 gelanceerd op Kickstarter. Sindsdien heeft het project veel succes gehad en heeft het al groothandelbestellingen van over de hele wereld ontvangen. Briiv blijft ook crowdfunden op Indiegogo.

De ontwerpers van Briiv waren vastbesloten om afval van traditionele HEPA-filters te verminderen, die in de meeste luchtreinigers worden gebruikt. Door biologisch afbreekbare filtermaterialen te gebruiken, zoals mossen en kokosnootschil, draagt Briiv bij aan het verminderen van afval en het behoud van kostbare natuurlijke hulpbronnen.

Briiv heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp en duurzame benadering van luchtzuivering. In 2021 werd Briiv bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Duurzame Producten, Projecten en Groen Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent buitengewone ontwerpen die uitblinken in hun vakgebied en een positieve impact hebben op de wereld.

Met Briiv kunt u genieten van schone en gezonde lucht, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Het is een innovatieve oplossing voor luchtvervuiling die het welzijn van mensen en de planeet centraal stelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: James Whitfield & Sean Sykes
Afbeeldingscredits: James Whitfield
Projectteamleden: James Whitfield Sean Sykes
Projectnaam: Briiv
Projectklant: James Whitfield & Sean Sykes


Briiv IMG #2
Briiv IMG #3
Briiv IMG #4
Briiv IMG #5
Briiv IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp