Gravity Design en Arcelik brengen bewustzijn voor duurzaamheid met hun bekroonde etalageontwerp

Een uniek etalageontwerp dat de aandacht vestigt op de noodzaak van duurzaamheid en milieubewustzijn

Gravity Design en Arcelik hebben de handen ineengeslagen om een opvallend etalageontwerp te creëren dat de aandacht vestigt op de noodzaak van duurzaamheid en milieubewustzijn. Het ontwerp, dat een groen veld laat doordringen door een droog landschap, is een krachtige visuele weergave van de hoop op een duurzamere toekomst. Het project heeft de prestigieuze A' Sustainable Products, Projects and Green Design Award in 2022 gewonnen.

Het ontwerp van de etalage is geïnspireerd op het beeld van een kleine groene plant die uit droge grond tevoorschijn komt. Dit beeld symboliseert de hoop op een duurzaam leven, dat nog steeds mogelijk is als we meer belang hechten aan het milieu. Het ontwerpteam geloofde dat een ontwerp dat een duidelijke boodschap overbrengt, noodzakelijk was om deze actie uit te nodigen.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere etalages, is de manier waarop het is ontworpen om bewustzijn te creëren en iedereen die langs de winkel loopt aan te trekken. Het ontwerpidee ontstond uit de droogte en het verlies van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Om het belang van de actie te benadrukken, werd een "groen veld" ontworpen dat het "droge land" doordringt. Om de houding van Arcelik ten opzichte van het milieu te demonstreren, werd 98,2% van het etalageontwerp gemaakt van duurzame en organische materialen.

Het droge land werd gemaakt van klei en werd een week lang "zon gedroogd" om het gebarsten uiterlijk te geven. Voor het ontwerp werkte een lokale kleikunstenaar meer dan twee weken aan het proces. De algemene afmetingen van de etalage zijn 4650 mm x 30 mm x 3140 mm. Het oppervlak van de etalage werd gecreëerd door MDF-platen te bekleden met klei. De groene planten op de etalage werden gemaakt van mos. De teksten en de slogan werden gemaakt door houten letters te snijden. Het grote rode bedrijfslogo in het midden van de etalage is gelakt.

Samen met Arcelik streven we ernaar om deze wereld te genezen met een verantwoorde productie- en consumptieperspectief. We willen consumenten inspireren om verantwoord te consumeren en deel te nemen aan onze activiteiten om de hulpbronnen van de aarde te besparen. Als dit niet op deze manier gebeurt, kunnen we het land niet groener maken zoals we in onze winkelvitrine hebben gedaan. Dit is de boodschap die we aan consumenten wilden overbrengen.

Het projectontwerp begon in april 2021 in Istanbul en eindigde in juni 2021 in Istanbul, en werd tentoongesteld in de Arcelik Store Kadikoy Istanbul in juni 2021. Het project was ontworpen voor de milieudag, die op 5 juni is, en het staat nog steeds tentoongesteld voor bewustwording.

De meest uitdagende deel was de achtergrond van de bodem. Het droge land werd gemaakt van klei en het "zon gedroogd" voor een week om het gebarsten uiterlijk te geven. Voor het ontwerp werkte een lokale kleikunstenaar meer dan twee weken aan het proces. Om de houding van Arcelik ten opzichte van de aarde te demonstreren, werd 98% van het etalageontwerp gemaakt van duurzame en organische materialen.

De etalage is ontworpen om bewustzijn te creëren en iedereen die langs de winkel loopt aan te trekken via een opvallende handgemaakte droogtemuur voor de milieudag. Het ontwerpidee ontstond uit de droogte en het verlies van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Om het belang van de actie te benadrukken, werd een groen veld ontworpen dat het droge land doordringt. Om de houding van Arcelik ten opzichte van het milieu te demonstreren, werd 98,2% van het etalageontwerp gemaakt van duurzame en organische materialen.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Sustainable Products, Projects and Green Design in 2022. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gravity Design and Arçelik
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #2: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #3: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #4: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #5: Photographer Sabrican Sahin, Environment Day, 2021.
Projectteamleden: Arcelik-Visual Merchandiser Specialist: Miray Hazan Arcelik: Emir Aktar Gravity Design-Team Leader: Talat Semih Onal Gravity Design-Sr. Designer: Mert Karaman Gravity Design-Sr. Architect: Sabrican Sahin Gravity Design-Project and Business Development Manager: Ekin Ekinci Gravity Design-Jr. Designer: Zeynep Cemre Ordu Gravity Design-Jr. Designer: Evrim Koruyan Gravity Design-Jr. Designer: Selin Elaldi Gravity Design-Procurement Specialist: Alper Aksoylu Gravity Design: Bora Hatunoglu
Projectnaam: Environment Day
Projectklant: Gravity Design and Arçelik


Environment Day IMG #2
Environment Day IMG #3
Environment Day IMG #4
Environment Day IMG #5
Environment Day IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp