Revolutionaire Verpakking Schalcon Spa Wint Zilver

Schalcons Sky Soft Plus Contactlensverpakking Verandert de Industrie

De wereld van contactlenzen staat aan de vooravond van een duurzame revolutie dankzij het innovatieve ontwerp van Schalcon Spa.

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, introduceert Schalcon Spa een baanbrekende verpakking voor contactlenzen: Sky Soft Plus Yal Comfort Hd. Deze verpakking is niet alleen functioneel, maar zet ook nieuwe normen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Het ontwerp, dat zich laat inspireren door de groeiende vraag naar duurzame producten, belooft een significante vermindering van de ecologische voetafdruk.

Wat Sky Soft Plus onderscheidt, is de drastische vermindering van de verpakkingsdikte met 90% en het materiaalgebruik met 80%. Schalcon Spa toont hiermee aan dat design niet alleen hedendaags en aantrekkelijk kan zijn, maar ook een positieve bijdrage kan leveren aan de toekomst van onze planeet. Het ontwerp elimineert plastic uit de buitenverpakking en maakt gebruik van gerecycled materiaal afkomstig van productieafval.

De realisatie van deze verpakking was geen kleine prestatie. Door de dikte en het materiaalgebruik drastisch te verminderen, en door plastic volledig uit de buitenverpakking te weren, heeft Schalcon Spa de productieprocessen moeten herzien. De blisters voor de contactlenzen worden nu vervaardigd met gerecycled materiaal, en de grafische elementen worden gedrukt met inkt vrij van vervuilende zware metalen.

De interactie met het product is eenvoudig en doeltreffend. De verpakking is makkelijk te openen, wat bijdraagt aan een verminderde afvalproductie en een lagere milieu-impact. De heldere en aantrekkelijke grafische bedrukking versterkt de boodschap van duurzaamheid. Deze transformatie maakt het voor de consument gemakkelijker om een milieubewuste keuze te maken.

De ontwikkeling van dit project vond plaats tussen september en november 2023 in Rome en werd gepresenteerd op de Mido Fair in Milaan in februari 2024. Schalcon Spa heeft met dit project aangetoond dat het mogelijk is om een product dat dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt, te transformeren in een voorbeeld van duurzaamheid en innovatie.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Sky Soft Plus verpakking waren zowel creatief als technisch van aard. Het verminderen van de verpakkingsdikte en het materiaalgebruik vereiste een innovatieve benadering van engineering en design. De keuze voor gerecyclede materialen en milieuvriendelijke inkten benadrukt de toewijding van Schalcon Spa aan duurzaamheid. Het overwinnen van deze uitdagingen heeft geleid tot een product dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook de gebruikservaring verbetert.

De inspanningen van Schalcon Spa zijn bekroond met een Zilveren A' Design Award in de categorie Duurzame Producten, Projecten en Groen Ontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs erkent de creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie die Schalcon heeft gedemonstreerd met de Sky Soft Plus verpakking, en bevestigt de positieve impact die het ontwerp heeft op zowel de industrie als het milieu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Schalcon spa
Afbeeldingscredits: Schalcon spa
Projectteamleden: Schalcon spa
Projectnaam: Sky Soft Plus Yal Comfort Hd
Projectklant: Schalcon


Sky Soft Plus Yal Comfort Hd IMG #2
Sky Soft Plus Yal Comfort Hd IMG #3
Sky Soft Plus Yal Comfort Hd IMG #4
Sky Soft Plus Yal Comfort Hd IMG #5
Sky Soft Plus Yal Comfort Hd IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp