ReCover: Een Duurzame Oplossing voor Oude Smartphones

Een Conceptuele Service die Oude Smartphones Repurpose

Smartphone Repurposing Service

In een wereld waarin 7,1 miljard smartphones zijn geproduceerd sinds 2007, is het schokkend om te weten dat slechts 12% van deze apparaten in het Verenigd Koninkrijk wordt gerecycled. Maar liefst 57% van de Britten heeft oude telefoons liggen, wat neerkomt op een verbazingwekkend aantal van 125 miljoen apparaten. Hoewel veel merken streven naar meer recyclingopties, blijkt uit onderzoek van de Ellen McArthur Foundation dat hergebruik duurzamer is, omdat materialen langer in gebruik blijven en er minder extra energie wordt verbruikt. Oude smartphones zijn nog steeds krachtige elektronische apparaten en hun potentieel heeft ontwerper Anastasia Klimova geïnspireerd om ReCover te creëren.

ReCover is een conceptuele service die wordt aangeboden door smartphonefabrikanten en gebruikers helpt om verouderde telefoons om te zetten in nuttige apparaten. Met behulp van de intelligente ReCover-app kunnen gebruikers een geschikte hergebruikoplossing vinden. Deze service helpt gebruikers om telefoons uit de vuilnisbak te redden en nieuwe nuttige hardware te verkrijgen voor een lagere prijs. ReCover is bedoeld om rechtstreeks door fabrikanten van apparaten te worden aangeboden, die kunnen profiteren van oude apparaten door abonnementsdiensten aan te bieden zonder nieuwe hardware te ontwikkelen.

De ReCover-hardware is ontworpen om zeer betaalbaar te zijn en is gemaakt van geïnjecteerd gerecycled ABS-plastic, met behulp van standaardelementen zoals bi-gekleurde LED-panelen. Aan de binnenkant is traagschuim gebruikt om ervoor te zorgen dat telefoons van verschillende diktes veilig kunnen worden bevestigd. Andere materialen, zoals 70% transparant optisch beamsplitterglas en extra dik 200 g/m² vellum, zijn gebruikt om de smartphone discreet te verbergen in respectievelijk de ReCover-webcam- en touchpad-hoesjes.

De ReCover-webcam heeft de afmetingen 132,5 x 181,5 x 22 mm, de touchpad heeft de afmetingen 171,5 x 45,5 x 80 mm en de beveiligingscamera heeft de afmetingen 109 x 181,5 x 44 mm.

Om ReCover te gebruiken, downloadt de gebruiker de ReCover-app en start een intelligente hardware- en firmware-scan. Vervolgens biedt de app opties op basis van de conditie van de telefoon. De gebruiker bestelt het gewenste ReCover-kit. Zodra het pakket arriveert, wist de app het huidige besturingssysteem en installeert het een nieuw besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor de nieuwe functie van de telefoon. Het duurt minder dan 5 minuten om de telefoon in de ReCover-case te plaatsen, in te stellen en te beginnen met gebruiken als een geheel nieuw product.

Het ReCover-project begon op 3 oktober 2020 in Nottingham, Verenigd Koninkrijk en werd voltooid op 11 december 2020. Tijdens het ontwerpproces werden marktanalyses, gebruikersinterviews en enquêtes uitgevoerd om inzicht te krijgen in de behoeften van gebruikers en welke gebruikers het meest waarschijnlijk oude telefoons hebben. Uit het onderzoek bleek dat gebruikers in ontwikkelde landen vaker oude technologische apparaten bewaren. Millennials, de doelgroep van dit project, hebben behoefte aan eenvoudige en betaalbare hergebruikoplossingen vanwege financiële uitdagingen, een groter milieubewustzijn en het feit dat zij de minst technisch onderlegde groep zijn.

Tijdens het project waren er verschillende uitdagingen, zoals het passend maken van telefoons van verschillende afmetingen en het integreren van de software voor verschillende telefoonfabrikanten. Uit onderzoek naar de complexiteit van jailbreaking en rooten bleek dat de service moet worden aangeboden door het bedrijf dat het oorspronkelijke besturingssysteem heeft uitgebracht. Dit heeft de mogelijkheid geopend voor een speciaal besturingssysteem dat het systeem van de telefoon aanpast aan de gekozen hergebruikoplossing.

ReCover is een innovatieve en duurzame oplossing die oude smartphones een nieuw leven geeft. Door telefoons te repurposen, worden waardevolle materialen behouden en wordt voorkomen dat elektronisch afval op de vuilnisbelt belandt. Met ReCover kunnen gebruikers hun oude telefoons omzetten in nuttige apparaten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Anastasia Klimova
Afbeeldingscredits: Anastasia Klimova
Projectteamleden: Anastasia Klimova
Projectnaam: ReCover
Projectklant: Anastasia Klimova


ReCover IMG #2
ReCover IMG #3
ReCover IMG #4
ReCover IMG #5
ReCover IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp