Future is Now: Een Duurzaamheidsinitiatief in Taipei

Een kijkje in het Living Lab van Daisuke Nagatomo en Minnie Jan

Inleiding:

Het Living Lab, ontworpen door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan, is een innovatief duurzaamheidsinitiatief dat gericht is op het bevorderen van een circulaire economie in Taipei, Taiwan. Dit initiatief, genaamd "Future is Now", richt zich op het hergebruiken van materialen, het optimaliseren van voedselbronnen en het inzetten van menselijke hulpbronnen om een duurzamere levensstijl te bevorderen. In dit artikel verkennen we de unieke eigenschappen en het succes van dit project.

Body:

Met het oog op het wereldwijde streven naar duurzame ontwikkeling, heeft Taiwan zijn recyclingssysteem versterkt, wat heeft geleid tot een recyclingpercentage van 55% in 2016. Echter, dit recyclingssysteem creëert onbenutte hulpbronnen in de stad. Het Living Lab speelt in op het idee van de circulaire economie om deze hulpbronnen beter te benutten. Door middel van innovatieve bouwmaterialen, het optimaliseren van voedselbronnen en het inzetten van menselijke hulpbronnen, streeft Future is Now naar een duurzamere stad.

Het doel van het Future is Now evenement is om mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame levensstijl de mogelijkheid te bieden om bij te dragen aan een gezondere samenleving. Het evenement, dat plaatsvindt in het Hua Shan Art Station in Taipei, is gebaseerd op het thema van 2019: SDG 12 Verantwoorde Consumptie en Productie. Hier worden lezingen en gesprekken georganiseerd waarin professionals hun kennis en inzichten delen en waarbij kleine veranderingen in ons dagelijks leven worden besproken.

Het Living Lab is niet alleen ontworpen door professionele bouwvakkers, maar ook door ontwerpers en studenten, om bewustwording te creëren voor circulair ontwerp. Bij de bouw van het Living Lab is er rekening gehouden met het minimaliseren van afval. Zelfs de verpakkingsmaterialen zijn op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Gerecyclede houten pallets zijn schoongemaakt en geschuurd voor de veiligheid van het publiek. Daarnaast is er een verlichtingsarmatuur gemaakt van gerecycled folie en een recyclebare plastic band.

Het Living Lab is ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat het kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten tijdens het evenement. Verticaal geïnstalleerde houten pallets creëren ruimte voor binnenplanten, terwijl verplaatsbaar modulair meubilair gemaakt is van dezelfde pallets. Een groot verlichtingsinstallatie, gemaakt van gerecycled folie van een LED-scherm aan het plafond, zorgt voor de juiste sfeer en is een blikvanger tijdens het evenement. Na afloop van het evenement worden alle elementen in de ruimte gerecycled of hergebruikt.

Het Hua Shan Art Station, oorspronkelijk gebouwd in 1937 als een goederenstation, heeft de afgelopen 30 jaar geleidelijk aan zijn functie verloren. In 2016 werd het gebouw herbestemd voor culturele en creatieve activiteiten. Tijdens het Future is Now programma hebben we het gebouw getransformeerd met groene architectuur en circulair bouwontwerp. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van passieve ontwerpstrategieën, duurzame materiaalkeuzes, verlenging van de levensduur van producten en modulair ontwerp.

Conclusie:

Future is Now's Living Lab in Taipei is een inspirerend voorbeeld van hoe duurzaamheid en circulaire economie kunnen worden geïntegreerd in onze steden. Het initiatief heeft niet alleen bijgedragen aan het bewustzijn van duurzaamheid, maar heeft ook concrete oplossingen geboden voor het hergebruik van materialen, het optimaliseren van voedselbronnen en het inzetten van menselijke hulpbronnen. De successen van het Living Lab tonen aan dat een duurzamere toekomst mogelijk is en dat kleine veranderingen in ons dagelijks leven een groot verschil kunnen maken.

Met de Future is Now Living Lab hebben Daisuke Nagatomo en Minnie Jan een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevordering van duurzaamheid en circulaire economie in Taipei. Hun innovatieve ontwerp en gebruik van gerecyclede materialen hebben geleid tot een inspirerende ruimte die de mogelijkheden van circulair design laat zien. Het Living Lab is een plek waar mensen kunnen ontdekken hoe ze een duurzame levensstijl kunnen omarmen en waar ze worden aangemoedigd om actie te ondernemen.

Met de erkenning van een Bronze A' Design Award in 2020, wordt het belang en de impact van het Living Lab nogmaals benadrukt. Dit ontwerp toont aan dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan en dat ze een positieve invloed kunnen hebben op onze samenleving en onze planeet.

Beeldcredits: Daisuke Nagatomo


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Image 1-5: Daisuke Nagatomo
Projectteamleden: Daisuke Nagatomo Minnie Jan Flashj Wang Ouyang Aining
Projectnaam: Future is Now
Projectklant: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Future is Now IMG #2
Future is Now IMG #3
Future is Now IMG #4
Future is Now IMG #5
Future is Now IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp