Slow Wool Collection: Bewustzijn en Duurzaamheid in Huis

Slowli Concept en Angelika Frenademetz introduceren een unieke collectie van duurzaam meubilair

Slowli Concept, een Italiaanse startup opgericht in 2020, werkt samen met lokale fabrikanten, sociale werkplaatsen en onafhankelijke kunstenaars en ontwerpers om meubels en accessoires te produceren die bewustzijn en mindfulness in huis brengen. Hun nieuwste aanbod, de Slow Wool Collection, is een perfect voorbeeld van hun filosofie.

De Slow Wool Collection onderscheidt zich door haar duurzaamheid en natuurlijke elementen. De collectie bestaat uit favoriete stukken die bewustzijn en bewuste vertraging in uw huis brengen. De gebruikte materialen zijn uitsluitend 100% natuurlijke schapenwol van Zuid-Tiroolse herders, die in kleine lokale partnerfabrieken tot wollen dekens en kussens worden verwerkt. De jonge onderneming hecht veel waarde aan eerlijke voorwaarden voor het milieu en de producenten, een traditionele verwerking "terug naar de wortels" en een tijdloos, minimalistisch ontwerp.

De Slow Wool Collection ondersteunt de lokale landbouw en boeren door schapenwol uit de regio te betrekken. Eerlijke prijzen worden betaald aan de herders en partnerfabrieken om eerlijke arbeidsomstandigheden te bevorderen. Bovendien is de verpakking van de Slow Wool Collection volledig recyclebaar, en worden dozen in de winkel voor verzending hergebruikt.

De Slow Wool Collection is niet alleen een verzameling van prachtig ontworpen meubels en accessoires, maar ook een concept voor mindfulness, vertraging en duurzaamheid in onze huizen. Het is gebaseerd op de filosofie van slow living, een levensstijl die bewust gericht is op traagheid en vertraging - in ons dagelijks leven, in ons verbruik en in ons huis.

De Slow Wool Collection werd ontworpen en geproduceerd in Bolzano, Italië, in 2021. De collectie heeft de Iron A' Sustainable Products, Projects and Green Design Award in 2023 gewonnen, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de Slow Wool Collection brengt Slowli Concept een stukje bewustzijn en duurzaamheid in uw huis. Door de keuze voor natuurlijke materialen en eerlijke productieprocessen, biedt deze collectie niet alleen prachtige meubels en accessoires, maar ook een manier om een bewuster en langzamer leven te leiden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Angelika Frenademetz
Afbeeldingscredits: Copyright & pictures: SLOWLI Concept
Projectteamleden: Angelika Frenademetz
Projectnaam: Slow Wool Collection
Projectklant: Angelika Frenademetz


Slow Wool Collection IMG #2
Slow Wool Collection IMG #3
Slow Wool Collection IMG #4
Slow Wool Collection IMG #5
Slow Wool Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp