Yoga House: Een Duurzaam Ontwerp voor een Aards Toevluchtsoord

Een Passief Zonne-energie Aardshuis Ontworpen door Cuneyt Dari

Inleiding:

Het Yoga House, ook wel bekend als Earthship Retreat, is een duurzaam ontwerp dat gebruik maakt van zowel natuurlijke als gerecyclede materialen. Dit passieve zonne-energie aardshuis is ontworpen door Cuneyt Dari en heeft als doel om zes menselijke behoeften te vervullen door middel van milieuvriendelijk bouwontwerp. Met een zelfvoorzienend rioleringssysteem en waterrecycling, biedt dit ontwerp een unieke en innovatieve benadering van duurzaam wonen.

Body:

Het Yoga House is ontworpen met het oog op duurzaamheid en minimaliseert de afhankelijkheid van openbare voorzieningen en fossiele brandstoffen. Het gebouw maakt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals zonne-energie en regenwater, en is voorzien van thermische massaconstructie en natuurlijke ventilatie om de binnentemperatuur te reguleren. Daarnaast is het ontwerp bewust eenvoudig gehouden en voornamelijk op één verdieping gebouwd.

Bijzondere aandacht is besteed aan landschaps- en visuele analyse, waarbij de hoek van het gebouw kan worden aangepast om het meest gunstige uitzicht te bieden. Het behoud van bestaande bomen is mogelijk vanwege de variabele oriëntatie van de structuur en het geperforeerde dek. Het Yoga House integreert ook afvalbeheer, hergebruik en recycling in zowel de bouw als het dagelijks leven.

Met behulp van windturbines en zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt, terwijl regenwater wordt opgevangen en opgeslagen voor gebruik. Het ontwerp omvat ook een organische tuin, waardoor in-house productie van biologisch voedsel mogelijk is. Het Yoga House is een harmonieuze interactie tussen mens en natuur.

Conclusie:

Het Yoga House, ontworpen door Cuneyt Dari, is een voorbeeld van een duurzaam en innovatief bouwontwerp. Met zijn gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen, zelfvoorzienende systemen en focus op milieuvriendelijkheid, biedt dit ontwerp een unieke en inspirerende leefomgeving. Het Yoga House is een toevluchtsoord dat de behoeften van de mens vervult, terwijl het de impact op het milieu minimaliseert.

Het Yoga House heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Duurzame Producten, Projecten en Groen Ontwerp in 2022. Deze erkenning getuigt van het feit dat het ontwerp goed doordacht, praktisch en innovatief is, en voldoet aan professionele en industriële eisen. Het Yoga House draagt bij aan een betere wereld door het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cuneyt Dari
Afbeeldingscredits: Cuneyt Dari
Projectteamleden: Ekaterina Teksez, Seher Kulaç
Projectnaam: Yoga House
Projectklant: Cuneyt Dari


Yoga House IMG #2
Yoga House IMG #3
Yoga House IMG #4
Yoga House IMG #5
Yoga House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp