Residentieel Ontwerp: Splash Ink

Een Unieke Combinatie van Moderne Mode en Oosterse Kunst

Door [Designer Name]

In dit residentiële ontwerp genaamd Splash Ink heeft ontwerper [Designer Name] een unieke combinatie gecreëerd van moderne mode en oosterse kunst. Door de herindeling van de indeling wordt er meer zonlicht geïntroduceerd en wordt de stroming verbreed. Het onafhankelijke en open verbonden ruimte brengt familieleden en gasten samen terwijl ze tijd met elkaar doorbrengen. De moderne westerse lineaire volgorde is ook geïntegreerd met de traditionele oosterse inktkunst. De natuurlijke patronen van houtfineer en steen geven kunst de integratie met cultuur.

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen is de verplaatsing en draaiing van de woonkamer naar een andere richting, waardoor het gebruik van de openbare ruimte wordt gemaximaliseerd. Op deze manier kan ook zonlicht worden geïntroduceerd in de diepte van de binnenruimte. Het grote stenen blok staat er zonder zwaar te ogen. Het splash ink-patroon in het oosterse landschapsschilderij voegt artisticiteit en majestueuze dynamiek toe aan de ruimte. Het definieert de stroming en combineert perfect de moderne mode en oosterse kunst.

Om de brede openbare ruimte te creëren, wordt de oorspronkelijke woonkamer naar een andere richting gedraaid, wordt de hoogte van het meubilair verlaagd en worden de bestaande balken aangepast met het boogvormige plafond om de algehele ruimteverhouding verticaal te verlengen en de visuele hoogte van de ruimte te creëren. De tv-wand, gemaakt van het grote stenen blok, staat tussen de woonkamer en de gang en scheidt op slimme wijze de mobiele en statische stijlen in het leven. Terwijl de stroming behouden blijft, dringt het licht ook door tot in de diepte van de binnenruimte. De muur creëert de verdeling en lagen van de ruimte. Bovendien hopen we de grootste openheid te creëren wanneer de ruimte open is. Bij de ingang van het privégedeelte verbreden we de deur tot 1,2 meter om de grandeur van de textuur en het comfort van de stroming te creëren. Het ontwerp van de hoofdwand brengt de implicatie en diepte van het veld in de conversie van de ruimte.

Met het ruimteframework van de moderne stijl met duidelijke en nette lijnen, vereenvoudigen we de verhouding van decoratie en kleuren en maken we van het natuurlijke en artistieke marmer de leidende visuele rol van de gevel. Het grote houtfineer en de steen in donkere en lichte kleuren maken gebruik van verschillende gradatietechnieken in het oosterse splash ink-landschapsschilderij om de sterke en lichte schoonheid van inkt en penselen te tonen. De opslagfunctie kan ook worden gecombineerd. Het is de wederzijdse tolerantie en perfecte match van oosterse en westerse cultuur.

Het toepassen van grote stenen blokken in het project heeft de neiging om het licht te blokkeren en een gevoel van zwaarte te veroorzaken. Om de doordringbaarheid en artistieke dynamiek van de ruimte te behouden, gebruiken we de verlengde lijnen van het uitgeholde titanium in de woonkamer en voegen we het frame-ontwerp van de titanium strips toe. Op deze manier zal de ruimte genieten van het gevoel van grootsheid en de verfijnde textuur van de ruimte wordt ook geüpgraded.

Met Splash Ink heeft ontwerper [Designer Name] een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen tussen moderne mode en oosterse kunst overstijgt. Door de herindeling van de indeling en het gebruik van unieke elementen zoals grote stenen blokken en splash ink-patronen, wordt de ruimte getransformeerd tot een harmonieuze en inspirerende omgeving. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020, en wordt erkend voor zijn creativiteit, technische vaardigheden en bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Tien Wan
Afbeeldingscredits: Li Tien Wan
Projectteamleden: Designer: Li Yi Jen
Projectnaam: Splash Ink
Projectklant: Li Tien Wan


Splash Ink IMG #2
Splash Ink IMG #3
Splash Ink IMG #4
Splash Ink IMG #5
Splash Ink IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp