Prelude to Happiness: Een Moderne Residentiële Appartementontwerp

Een ontwerp van Su-Hsiang Hung

Inleiding:

Dit artikel presenteert het unieke residentiële appartementontwerp genaamd "Prelude to Happiness" van ontwerper Su-Hsiang Hung. Het ontwerp is geïnspireerd op de interactie tussen materialen en de omgeving, met decoratieve versieringen en meubelontwerpen die een moderne visuele uitstraling creëren. Het appartement weerspiegelt eigentijdse gevoelens en onthult het begin van een gelukkig leven voor de bewoners.

Deze residentiële woning biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke ruimte, maar ook een hoge functionaliteit. Bij binnenkomst in de foyer wordt de verbazingwekkende opbergruimte duidelijk zichtbaar. Een verborgen zwarte emaille kast, een schoenenkast en een schoenenbank bieden praktische opslagmogelijkheden met een gevoel voor design. Bovendien heeft de ontwerper een speciale scheidingswand ontworpen in de vorm van een kruis, die niet alleen aan de opslagbehoeften van de bewoners voldoet, maar ook als religieuze display fungeert vanwege de christelijke achtergrond van de huiseigenaar.

Het openbare gedeelte van het appartement omvat een lounge en eetkamer, waarbij de lounge een stijlbreuk vertoont met een waardige, conservatieve grijze bank en een blauwe achterwand. Blauw is de favoriete kleur van de huiseigenaar, en de ontwerper heeft daarom gekozen voor een combinatie van donkerblauw en levendig blauw, wat resulteert in een interessant visueel effect. De grote Franse ramen aan de zijkant zorgen voor overvloedig natuurlijk licht, waardoor de ruimte wordt doordrongen van licht en de buitenomgeving wordt omarmd. Dit creëert een visueel verlengend effect en voegt meer diepte toe aan het ruimtelijke beeld.

Het appartement heeft een oppervlakte van 135 vierkante meter en is gelegen in Taichung, Taiwan. Het project werd voltooid op 15 augustus 2018.

De interactie in het ontwerp is ook goed doordacht. In het eetgedeelte van de eetkamer is een lange tafel met een lange bank gebruikt. Onder het witte centrale eiland bevindt zich een wijnrek, terwijl erboven een IH-sensorfornuis is geplaatst om te voorzien in de basisbehoefte om voedsel op te warmen. Het ontwerp van de foyer wordt voortgezet en uitgebreid naar de bovenste balkkolom boven het eetgedeelte. Een van de spiegeldeurpanelen aan de zijkant fungeert als de toegangsdeur tot het achterbalkon, terwijl de andere de toegangsdeur tot de keuken is. Dit geeft de ruimte meer diepte en functionaliteit.

Het ontwerp van Su-Hsiang Hung voor "Prelude to Happiness" is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met "Prelude to Happiness" heeft Su-Hsiang Hung een uniek residentieel appartementontwerp gecreëerd dat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Het ontwerp weerspiegelt eigentijdse gevoelens en biedt de bewoners een gelukkig begin van hun leven in dit prachtige huis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Su- Hsiang Hung
Afbeeldingscredits: Su- Hsiang Hung
Projectteamleden: Director Main Designer: Su Hsiang Hung Designer: Hsien Hui Chen
Projectnaam: Prelude to Happiness
Projectklant: Su- Hsiang Hung


Prelude to Happiness IMG #2
Prelude to Happiness IMG #3
Prelude to Happiness IMG #4
Prelude to Happiness IMG #5
Prelude to Happiness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp