Grand Mansion: Een Eigentijdse Samensmelting van Werk en Rust

Een Modelhuis Ontworpen door Rey Yaw

Inleiding:

Het hedendaagse leven is voortdurend in verandering, vooral door de impact van de pandemie. Dit heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in de functie van woonruimtes. Tegenwoordig moet een leefruimte niet alleen eenvoudige functies vervullen, maar ook een combinatie bieden van werk en rust, diversiteit, praktische en intieme functionaliteiten. Dit is de essentie van het ontwerpconcept van het samengestelde verblijf dat ten grondslag ligt aan het ontwerp van het Grand Mansion modelhuis.

De ontwerpers hebben de gewoonten en hobby's van de bewoonster grondig geanalyseerd en begrepen. Hierdoor is de traditionele woonkamer met bank en achtergrondwand vervangen door een lange tafel die voldoet aan de meeste gebruiksscenario's, zoals ontbijt, videoconferenties, werk, studie en afternoon tea. Het concept van tussenpersonen is ontstaan, waarbij de ontwerpers niet langer streven naar een enkele ontwerplogica.

De belangrijkste materialen die in dit project worden gebruikt, zijn artistieke verf, milieuvriendelijk gewikkeld materiaal met textuur, fineerhout, marmer, baksteen, enzovoort. Het project beslaat in totaal 110 vierkante meter.

De woonkamer is opgedeeld in drie gedeelde ruimtes: een rust- en meditatiegedeelte, een werk- en studiegedeelte en een opberg- en verzamelgedeelte. Daarnaast voorziet de multifunctionele eettafel in de meeste behoeften van de bewoner. De indeling van de hoofdslaapkamer is relatief traditioneel, maar de materialen en details vertonen resonantiepunten met de natuur, zoals beddengoed, wandbekleding en onafhankelijke kunstwerken, wat zorgt voor een comfortabele en persoonlijke sfeer.

Voor een botanicus kan de zon de bron zijn van verandering in de gemoedstoestand. Prachtige takken en bloemen worden verzameld als decoratie voor het gastenrestaurant. De horizontale ruimte van de multifunctionele kast vervaagt de grens tussen de twee gebieden. In het middagzonnetje worden ruwe materialen verfijnd en krijgen oude houten kunstwerken meer verbeeldingskracht. Het lijkt alsof het hele huis begint te "fotosynthetiseren" en een oneindige vitaliteit uitstraalt.

Het Grand Mansion project is gestart in juli 2022 en voltooid in september 2022, beide in Guangzhou.

Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd voor het integreren van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.

Afbeelding 2: Fotograaf Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.

Afbeelding 3: Fotograaf Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.

Afbeelding 4: Fotograaf Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.

Afbeelding 5: Fotograaf Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.

Intellectueel Eigendomsrecht:

Auteursrechten behoren toe aan Miangui Huang, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rey Yaw
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Miangui Huang, Grand Mansion, 2022. Image #2: Photographer Miangui Huang, Grand Mansion, 2022. Image #3: Photographer Miangui Huang, Grand Mansion, 2022. Image #4: Photographer Miangui Huang, Grand Mansion, 2022. Image #5: Photographer Miangui Huang, Grand Mansion, 2022.
Projectteamleden: Chief Designer: Rey Yaw
Projectnaam: Grand Mansion
Projectklant: Rey Yaw


Grand Mansion IMG #2
Grand Mansion IMG #3
Grand Mansion IMG #4
Grand Mansion IMG #5
Grand Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp