De D Showroom: Een Harmonie van Licht en Ruimte

Chiang Tzu-Chien transformeert een oude loods tot een minimalistisch meesterwerk

In Taiwan heeft Chiang Tzu-Chien een oude industriële opslagplaats omgetoverd tot een adembenemende showroom voor het huidverzorgingsmerk The D, waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en een unieke winkelervaring wordt gecreëerd.

De D Showroom is niet zomaar een commerciële ruimte; het is een toonbeeld van hoe oud en nieuw harmonieus kunnen samengaan. Chiang Tzu-Chien heeft met respect voor de oorspronkelijke structuur van een industrieel pand een ontwerp gerealiseerd dat de essentie van het merk The D belichaamt: eenvoud en uniciteit. De ruimte van 106 vierkante meter is opnieuw ingedeeld met behulp van een tussenverdieping en een trap, waardoor de hoge plafonds optimaal benut worden.

Grote ramen halen het buitengroen en zonlicht naar binnen, wat zorgt voor een open en luchtige atmosfeer en het gebruik van kunstlicht minimaliseert. De keuze voor natuurlijke materialen zoals hout, grindverf en ijzeren elementen versterkt de minimalistische en milieubewuste filosofie van het merk. Het meubilair en de decoraties, vervaardigd uit natuurlijke elementen zoals papier en rotan, dragen verder bij aan de natuurlijke sfeer van de showroom.

De interactie met de ruimte wordt versterkt door het gebruik van licht en schaduw. De ontwerper heeft een silhouet van raamroosters gecreëerd die veranderen met het zonlicht, waardoor de essentie van het merk subtiel wordt geïntegreerd zonder te overheersen. De nieuwe ruimte straalt elegantie en zelfvertrouwen uit en behoudt tegelijkertijd zijn karakter. De keuze voor de havenstad als uitgangspunt laat het merk zijn prachtige cultuur en levensfilosofie van binnenuit uitdragen.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de D Showroom was het creëren van voldoende ruimte binnen de bestaande structuur van de loods. Door het toevoegen van een tussenverdieping en een trap, gemaakt van lichte ijzerconstructies en metalen gaas, is het gelukt om zichtbaarheid en licht te behouden. De winkel- en kantoorruimtes worden slechts gescheiden door een raam, waardoor een comfortabele en lichtgevulde atmosfeer ontstaat. De trap naast de kamerhoge ramen vormt een visueel middelpunt dat de aandacht trekt en interactief vermaak toevoegt aan de binnenruimte.

De D Showroom is een project dat de tijdloze charme van het merk benadrukt door een oude opslagplaats te transformeren en de originele constructieve elementen te combineren met creatief design. Het project, gestart in januari 2022 en voltooid in juni 2022, is een bewijs van Chiang Tzu-Chien's vermogen om ruimte en licht op een innovatieve manier te manipuleren, wat hem de Iron A' Design Award in 2024 heeft opgeleverd.

Deze prestigieuze onderscheiding erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een erkenning voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld. Het auteursrecht van dit project behoort toe aan Chiang Tzu-Chien, 2022, die met dit ontwerp een nieuwe standaard zet voor commerciële ruimteontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tzu-Chien Chiang
Afbeeldingscredits: Tzu-Chien Chiang
Projectteamleden: Design Director : Chiang, Tzu-Chien
Projectnaam: The D Showroom
Projectklant: Withind Studio


The D Showroom IMG #2
The D Showroom IMG #3
The D Showroom IMG #4
The D Showroom IMG #5
The D Showroom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp