Wel AI: Uw Persoonlijke Email Assistent

Revolutionaire App Door Ruoyong Hong en Qian Wan

Ontdek de toekomst van emailbeheer met Wel AI, een app die de samenwerking tussen mens en machine naar een hoger niveau tilt.

In een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer verweven raakt met ons dagelijks leven, presenteren ontwerpers Ruoyong Hong en Qian Wan een vernieuwende benadering voor persoonlijke emailassistentie. Wel AI, een app die AI integreert in persoonlijke emailsystemen, respecteert de unieke persoonlijkheid van de gebruiker en bevordert een gevoel van controle en vertrouwen.

De inspiratie voor Wel AI komt voort uit de behoefte aan een persoonlijke begeleider in plaats van een AI-ghostwriter voor dagelijkse communicatie. Dit innovatieve concept benadrukt de samenwerking tussen de gebruiker en AI, waarbij de efficiëntie van communicatie wordt verbeterd zonder de essentie van de persoon te overschaduwen. Het resultaat is een flexibele en respectvolle samenwerking die een persoonlijke schrijfstijl en een sociale relatiebibliotheek cultiveert.

De realisatie van Wel AI maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals Figma en Photoshop om een intuïtieve interactiestroom en een verfijnd visueel systeem te creëren. Het product integreert GenAI voor teksttoon- en intentieanalyse, en leert van dagelijkse acties en selecties van de gebruiker om de prestaties voortdurend te optimaliseren.

Wel AI onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop het AI integreert in de dagelijkse emailprocessen. De app maakt gebruik van tags om tekstzware taken te vereenvoudigen en biedt een conversatiegerichte benadering voor het opstellen van emails. De subtiele inzet van blauwe en witte tinten in het ontwerp communiceert de diepgang van AI-betrokkenheid en combineert vertrouwen met helderheid.

De ontwikkeling van Wel AI, gestart in mei 2021 en voltooid in september 2022 in Seattle, is gebaseerd op uitgebreid gebruikersonderzoek. Interviews met diverse emailgebruikers hebben geleid tot inzichten die de basis vormen voor het kernconcept van de app. De grootste uitdaging was het creëren van een evoluerende AI-buddy die zich aanpast aan de gebruiker en integreert in de dagelijkse emailactiviteiten zonder de gebruikerservaring te verstoren.

Als bekroning op het harde werk en de innovatie, heeft Wel AI de Bronzen A' Design Award in de categorie Mobiele Technologieën, Toepassingen en Software Design in 2024 ontvangen. Deze prestigieuze prijs onderstreept de creatieve vindingrijkheid en ervaring van het ontwerp, dat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een beetje beter maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruoyong Hong
Afbeeldingscredits: Ruoyong Hong
Projectteamleden: Ruoyong Hong Qian Wan
Projectnaam: Wel AI
Projectklant: Ruoyong Hong and Qian Wan


Wel AI IMG #2
Wel AI IMG #3
Wel AI IMG #4
Wel AI IMG #5
Wel AI IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp