Luchtige Elegantie: Een Oase van Rust in Stedelijke Woning

Yun Chien,Tsai combineert moderne en klassieke stijlen in uniek woonontwerp

In een wereld waar de grenzen tussen klassiek en modern vervagen, introduceert Yun Chien,Tsai een residentieel ontwerp dat beide stijlen harmonieus samenbrengt. 'Airy Elegance' is een toonbeeld van minimalistische luxe, waarbij de natuurlijke rust van een oase in een stedelijke omgeving wordt gebracht.

Inspiratie voor 'Airy Elegance' vond zijn oorsprong in de wens om hedendaagse ontwerpprincipes te verenigen met het comfort en de gratie van klassieke stijlen. Het project ademt de sereniteit van een kalme oase, zichtbaar in de vloeiende lijnen van de plafonds en de ingetogen verfijning van de marmeren accenten. Het doel was om een rustgevende en verjongende omgeving te creëren binnen een stedelijke context.

Wat 'Airy Elegance' onderscheidt van andere interieurs is de manifestatie van minimalistische luxe, waarbij moderne strakheid naadloos wordt geïntegreerd met klassieke elegantie. In plaats van zware ornamenten kiest dit ontwerp voor strakke lijnen en een zorgvuldige selectie van materialen, wat resulteert in een uniek gevoel van openheid en warmte. De kracht van het ontwerp ligt in het strategisch gebruik van gebogen lijnen en indirecte verlichting, wat een zachte sfeer creëert die ruimtelijkheid behoudt en tegelijkertijd intiem comfort biedt.

De realisatie van dit ontwerp vond plaats in een moderne Amerikaanse woning, waarbij een slaapkamer werd omgetoverd tot eetruimte met drie muren voor privacy, terwijl een deel van de keukenmuur werd geopend voor een semi-open ontwerp. De master bedroom, woonkamer en logeerkamer zijn zo geplaatst dat ze maximaal natuurlijk licht ontvangen. De kamer van de dochter dient ook als studeerkamer met een dagbed. Het decor omvat dunne bakstenen voor berichten, eenvoudige panelen, steentexturen en titanium accenten voor een elegante uitstraling. Warme houten vloeren en zachte roze en blauwe tinten in de eet- en woonruimtes zorgen voor een uitnodigende sfeer.

Met een oppervlakte van 76 vierkante meter bevordert het ontwerp een naadloze interactie tussen de bewoners en de ruimte. Geautomatiseerde verlichting en klimaatbeheersingssystemen werken intuïtief om zich aan te passen aan de voorkeuren van de bewoners, waardoor de woonervaring wordt versterkt. De ruimtelijke indeling is ontworpen om flexibel te zijn, met gebieden die kunnen worden getransformeerd voor verschillende gebruiken - van dineren tot ontspannen, met de nadruk op vloeiend leven.

De onderliggende onderzoeksaspecten van het woonruimteontwerp omvatten minimalistische panelen en slimme deurintegratie voor de master bedroom en badkamer, wat zorgt voor strakke proporties. De smalle roosters en golvende panelen van de foyer weerspiegelen de stijl van de woonkamer en voegen ruimtelijkheid toe. Gestapelde lijnen in het ontwerp verbergen lage balken, waardoor het gebied wordt verlengd. De tv-wand, versierd met marmerpatroon bakstenen en titanium randen, biedt verfijnde elegantie. De blush roze kast in de eetruimte en glanzende afwerkingen verrijken subtiel de diepte van de kamer, met plintlijnen die de ruimtelijke perceptie verbeteren.

Om de visuele impact van de lage balk te verminderen, ontwierpen we een dubbellagig plafond, waarbij de onderste laag onder de balk werd geplaatst en verlichting daarboven werd geïnstalleerd, wat een naadloze esthetiek creëert die de aandacht afleidt van de balk. De foyer werd getransformeerd in een multifunctioneel gebied met geïntegreerde opslag voor airconditioningunits, wat de ruimte-efficiëntie en toegankelijkheid verbetert. Deze strategische aanpassingen lossen niet alleen het balkprobleem op, maar verbeteren ook de functionaliteit en dragen bij aan de uitnodigende sfeer van het gebied.

'Airy Elegance' werd bekroond met een Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yun Chien,Tsai
Afbeeldingscredits: Yun Chien,Tsai
Projectteamleden: Yun Chien,Tsai
Projectnaam: Airy Elegance
Projectklant: FULLHOUSE INTERIOR DESIGN CO., LTD.


Airy Elegance IMG #2
Airy Elegance IMG #3
Airy Elegance IMG #4
Airy Elegance IMG #5
Airy Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp