Geometrische Esthetiek: Een Zen-geïnspireerd Woonhuis

Een ontwerp van Shun-Yuan Chang

Inleiding

Dit woonhuis, genaamd "Geometrische Esthetiek", is geïnspireerd op de Zen-filosofie en combineert de rust van steenmaterialen met levendige kleuren in hout. Het ontwerp is grootschalig en maakt gebruik van natuurlijk zonlicht om een harmonieuze relatie tussen mens en natuur te creëren.

Ontwerper Shun-Yuan Chang heeft met "Geometrische Esthetiek" een unieke benadering gekozen om zowel functionaliteit als ruimtelijkheid te optimaliseren. Door gebruik te maken van een grote tv-wand wordt de leefruimte verlengd en het plafond verhoogd, waardoor de openbare ruimte ook hoger wordt. Het ontwerp integreert eenvoudige en strakke ijzeren elementen met geometrische vormen zoals vierkanten en cirkels.

Technologie speelt een belangrijke rol bij de realisatie van dit ontwerp. In een ruimte van slechts 70 vierkante meter wordt maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Een uitschuifbaar wandbed combineert het leesgedeelte met het slaapgedeelte en verhoogde houten vloeren zorgen voor extra opbergruimte. Een veerbelast tafelblad maakt de bar geschikt voor flexibel gebruik.

Het ontwerp van "Geometrische Esthetiek" is gerealiseerd in Taoyuan, Taiwan. Het project werd in juli voltooid en heeft verschillende uitdagingen overwonnen. Ondanks de beperkte ruimte is het gelukt om drie slaapkamers en twee woon- en eetruimtes te creëren die voldoen aan de opslagbehoeften van de bewoners en tegelijkertijd een gevoel van ruimtelijkheid en Zen-stijl bieden.

Door het gebruik van steenmaterialen, warm hout en een kleurenpalet van zwart, grijs en Morandi-tinten, straalt "Geometrische Esthetiek" een kalme en ruimtelijke sfeer uit. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met "Geometrische Esthetiek" heeft Shun-Yuan Chang een woonhuis gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een gevoel van rust en harmonie oproept. Het ontwerp weerspiegelt de Zen-filosofie en nodigt uit tot een kalme en stabiele gemoedstoestand, waarin de relatie tussen mens en natuur in harmonie kan bestaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUN YUAN CHANG
Afbeeldingscredits: Mark Hsu
Projectteamleden: Designer: SHU RONG LIN Designer: QING PEI LI
Projectnaam: Geometric Aesthetics
Projectklant: SHUN YUAN CHANG


Geometric Aesthetics IMG #2
Geometric Aesthetics IMG #3
Geometric Aesthetics IMG #4
Geometric Aesthetics IMG #5
Geometric Aesthetics IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp