Concord: Een Veilige en Inclusieve Ruimte voor Thuismanagement

Een Ontwerp van Design Action

Inleiding

De Home Economics Room van de Hong Kong Red Swastika Society Tai Po Secondary School is onlangs getransformeerd tot een veilige en inclusieve ruimte voor studenten. Het ontwerp, genaamd Concord, is gemaakt door Design Action en heeft als doel een omgeving te creëren waarin studenten kunnen leren, samenwerken en hun potentieel kunnen ontdekken. Met een unieke ovale structuur en zorgvuldig gekozen kleuren, straalt Concord een gevoel van rust en comfort uit.

De kracht van Concord ligt in de ovale vorm, die symbool staat voor inclusie en samenhorigheid. Studenten worden aangemoedigd om samen te werken en elkaar aan te vullen in deze ruimte. Het midden van de ovale ruimte is gereserveerd voor het leer- en studiegebied, terwijl de buitenste delen zijn opgedeeld in verschillende functionele zones, zoals een wasruimte, een bakruimte en een voorbereidingsruimte. Daarnaast is er een cafégedeelte met professionele koffiemachines, waar studenten hun barista-vaardigheden kunnen oefenen. Ook is er een verborgen bureau met stopcontacten voor de naailessen. De vloertegels zijn ontworpen in lichte grijze, donkere grijze en houtnerf ovaalvormen om de verschillende zones te markeren en corresponderen met het plafond, wat de ruimte nog interessanter maakt.

Concord is ontworpen met het oog op de behoeften van de studenten. Het onderwijsproces is niet langer een eenrichtingsverkeer, maar een interactieve en inclusieve ervaring. Het doel is om de efficiëntie van het onderwijs te verbeteren en rekening te houden met individuele verschillen. In deze ruimte ontwikkelen studenten niet alleen vaardigheden op het gebied van huishoudkunde, maar ook interpersoonlijke vaardigheden die hen voorbereiden op een harmonieuze samenleving.

Het ontwerpen van Concord bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het onderwijssysteem in Hong Kong is decennialang gericht geweest op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Hierdoor ontbrak het vaak aan aandacht voor de behoeften van de studenten. Design Action gelooft echter dat elke ruimte gebruiksvriendelijk en uniek moet zijn. Met Concord hopen ze een nieuwe leerervaring te bieden aan de studenten, waarbij ze verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen, zelfvertrouwen kunnen opbouwen en de juiste waarden kunnen ontwikkelen.

Concord is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit prestigieuze award erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Design Action heeft met Concord laten zien dat een goed ontworpen ruimte het potentieel van studenten kan ontsluiten en een positieve invloed kan hebben op hun leerervaring.

Met Concord heeft Design Action een veilige en inclusieve ruimte gecreëerd waar studenten kunnen leren, groeien en hun potentieel kunnen ontdekken. Het ovale ontwerp symboliseert inclusie en samenhorigheid, terwijl de zorgvuldig gekozen kleuren een gevoel van rust en comfort bieden. Concord is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere leeromgeving voor studenten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vincent Li
Afbeeldingscredits: Design Action
Projectteamleden: Creative Director: Vincent Li Designer: Mancy Li
Projectnaam: Concord
Projectklant: Vincent Li


Concord IMG #2
Concord IMG #3
Concord IMG #4
Concord IMG #5
Concord IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp