Timescape: Een Nieuwe Dimensie in Winkelontwerp

Cheng-Chi Hung transformeert Yuan Store in een kunstwerk

In de Yuan Store komt een unieke samensmelting van architectuur en merkbeleving tot stand, gerealiseerd door de visionaire ontwerper Cheng-Chi Hung.

De Yuan Store, een gevestigde naam in de horlogerie, heeft een metamorfose ondergaan die de grenzen van traditioneel winkeldesign verlegt. Cheng-Chi Hung heeft met Timescape een ruimte gecreëerd waarin de geest van het merk tot leven komt. De winkel, gelegen in het bruisende hart van Taichung, is niet alleen een toonbeeld van innovatie, maar ook een nieuw icoon in de stad.

De inspiratie voor het ontwerp is ontleend aan de natuurlijke beweging van water, wat resulteert in een vloeiende overgang tussen de straatgevel en het interieur. De gelaagdheid van wanden en gordijnen doet denken aan een waterval die een verborgen grot afschermt, waardoor een intrigerende dynamiek tussen openbare en privéruimtes ontstaat.

De gevel en het voetgangersgebied zijn verbonden door een continue curve, waarbij het metalen gaas een visuele en materiële continuïteit creëert. Dit ontwerpconcept versterkt de relatie tussen de stedelijke omgeving en de winkelbeleving. Het gebruik van metalen gaas, geïnspireerd op de flexibiliteit van metalen horlogebanden, draagt bij aan een esthetisch en functioneel geheel.

De uitdagingen bij de realisatie van Timescape waren niet gering. Het nauwkeurig snijden van grote stenen met een uitgesproken kromming en het spannen van het uitgebreide gaasmateriaal vereisten vakmanschap en precisie. Het resultaat is een architectonisch façadeontwerp dat zowel majestueus als elegant is.

Sinds de opening van de vernieuwde Yuan Store zijn er diverse evenementen georganiseerd, die de flexibiliteit en de multifunctionele aard van de ruimte benadrukken. De winkel is niet alleen een verkooppunt, maar ook een podium voor merkbeleving en culturele evenementen, wat heeft geleid tot een omzetstijging van 60%.

De Timescape van Cheng-Chi Hung staat als een huis in de wereld van winkeldesign en heeft in 2024 de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp gewonnen. Een prestatie die de kracht van innovatief design in de hedendaagse retailomgeving onderstreept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Chi Hung
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Ones Interior Inc., Timescape, 2023. Image #2: Creator Ones Interior Inc., Timescape, 2023. Image #3: Creator Ones Interior Inc., Timescape, 2023. Image #4: Creator Ones Interior Inc., Timescape, 2023. Image #5: Creator Ones Interior Inc., Timescape, 2023.
Projectteamleden: Design Director:Cheng Chi Hung
Projectnaam: Timescape
Projectklant: Ones Interior Inc.


Timescape  IMG #2
Timescape  IMG #3
Timescape  IMG #4
Timescape  IMG #5
Timescape  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp