Hilton Shenzhen World Exhibition Center: Een Nieuw Landmark dat het Verleden draagt en de Toekomst opent

Een Unieke Business Hotel dat Kunst, Cultuur en Innovatie Combineert

Inleiding

Het Hilton Shenzhen World Exhibition Center, ontworpen door Yang Bangsheng, is een opvallend nieuw landmark in Shenzhen. Dit business hotel is niet alleen een venster naar stedelijke cultuur en schoonheid, maar ook een brug voor communicatie en verbinding. Het ontwerp is geïnspireerd door de pioniersgeest en innovatieve stedelijke spirit van Shenzhen, en combineert lokale culturen rondom scheepvaart, tentoonstellingen en de oceaan. Het resultaat is een uniek hotel dat zowel functionaliteit als esthetiek belichaamt en getuigt van de opkomst van het wereldklasse Greater Bay Area.

Ontwerper Yang Bangsheng heeft bijzondere aandacht besteed aan zowel functionaliteit als esthetiek in het ontwerp van het Hilton Shenzhen World Exhibition Center. De lobby is minimalistisch ingericht, waardoor er meer ruimte is voor drukte tijdens het hoogseizoen. De lobby lounge biedt comfortabele banken en lange tafels, ideaal voor zakelijke bijeenkomsten of informele ontmoetingen. In het restaurant worden gasten ondergedompeld in de lokale levensstijl door regionaal geïnspireerde kleuren en kunstwerken. In de balzaal worden luxe en ceremoniële plechtigheid benadrukt door de hanglampen die geïnspireerd zijn op "containers". De meubels met hun concave en convexe vormen en golvende lijnen roepen het ritme op van stromend zeewater en voegen een vleugje vrijheid en vitaliteit toe aan de gastenkamers.

Om het comfort, de efficiëntie en de ondersteuning voor het tentoonstellings- en congrescentrum te verbeteren, heeft de ontwerper de verkeersstromen in het hotel geoptimaliseerd. Zo is het ADD-restaurant verplaatst naar de derde verdieping, zodat gasten na het ontbijt direct vanuit de sky loggia naast de lift naar het centrum kunnen lopen.

Het Hilton Shenzhen World Exhibition Center beslaat een oppervlakte van 36.600 vierkante meter en is gelegen in Shenzhen Airport New Town. Het project is gestart in 2018 en werd in februari 2021 voltooid. Het hotel is verbonden met het grootste ontvangstgebied ter wereld, het Shenzhen World Exhibition and Convention Center, waar jaarlijks internationale economische en culturele uitwisselingen plaatsvinden.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van dit hotel was het verkennen en definiëren van de unieke kenmerken van Shenzhen en zijn cultuur. Hoewel Shenzhen de meest dynamische metropool van China is, heeft het slechts vier decennia van ontwikkeling achter de rug en ontbreekt het aan historische en culturele diepgang. Door de pioniersgeest en innovatieve stedelijke spirit van de stad te combineren met de culturen rondom scheepvaart, tentoonstellingen en de oceaan, is het Hilton Shenzhen World Exhibition Center een moderne en prachtige internationale hotspot geworden die containers en zeilen interpreteert door middel van alternatief geplaatste blokken, originele kunstwerken en gebogen lijnen.

Het Hilton Shenzhen World Exhibition Center is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in 2022 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het hotel is een venerated product en een helder idee dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert. Het belichaamt buitengewone uitmuntendheid en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.

Het Hilton Shenzhen World Exhibition Center is niet zomaar een business hotel. Het is een uniek kunstwerk dat de geest van Shenzhen weerspiegelt en een brug slaat tussen culturen, innovatie en de toekomst. Met zijn combinatie van functionaliteit, esthetiek en lokale culturele invloeden is dit hotel een must-visit bestemming voor zowel zakelijke reizigers als liefhebbers van kunst en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Bangsheng
Afbeeldingscredits: Yang Bangsheng & Associates Group
Projectteamleden: Yang Bangsheng,Huang Jia,Zhang Songyuan,Shou Xing,Wei Lai,Shi Xu,Zhang Yi and Yin Chong
Projectnaam: Hilton Shenzhen World Exhibition Center
Projectklant: Yang Bangsheng


Hilton Shenzhen World Exhibition Center IMG #2
Hilton Shenzhen World Exhibition Center IMG #3
Hilton Shenzhen World Exhibition Center IMG #4
Hilton Shenzhen World Exhibition Center IMG #5
Hilton Shenzhen World Exhibition Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp