Herfst Delight: Een Interieurontwerp van Chiyan

Waar Industriële Stijl en Natuurlijke Schoonheid Elkaar Ontmoeten

Chiyan Interior Design presenteert "Herfst Delight", een residentieel project geïnspireerd door de kleuren en sferen van de herfst. Het ontwerp combineert industriële stijl met natuurlijke elementen, resulterend in een harmonieuze en levendige woonruimte.

De inspiratie voor "Herfst Delight" komt van de herfst zelf, een seizoen dat de overgang van de levendige zomer naar de stille winter symboliseert. De ontwerper heeft de donkere kleuren en industriële stijl, voorgesteld door de klant, geïntegreerd met lage verzadiging en grijze materialen. Heldere elementen zoals planten en warme kleuren zijn toegevoegd aan de details om een mild maar intens beeld te creëren. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke ruimte die de voorkeur van de klant voor donkere kleuren weerspiegelt zonder een deprimerend gevoel te geven.

Wat "Herfst Delight" uniek maakt, is het gebruik van de connotatie van de herfst die de tijd vertegenwoordigt om de ruimte levendig te houden. De ontwerper heeft een groot voetstuk van rots gebruikt voor de tv-muur, die een vloeiend visueel effect biedt met details en texturen uitgedrukt door het materiaal. Onder de koele toon zijn donkerbruine materialen en warm licht gedeeltelijk gebruikt om te decoreren. De details zijn gemaakt van houtfineer, mineraalverf, spiegel en andere materialen om de tekenen van de tijd te tonen.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van bouwmaterialen, milieuvriendelijke kunstmatige voetstukrots, milieuvriendelijke mineraalverf, slijtvaste en milieuvriendelijke SPC-vloeren, spiegel, ijzeren rooster en plantenpatroonbehang. De ontwerper heeft geprobeerd rijke lagen te presenteren met donkere kleuren onder de koele toon. Zo is de vloer van de woonkamer en eetkamer gedefinieerd door verschillende tinten helderheid.

"Herfst Delight" is een nieuw voltooid huis gelegen op de 17e verdieping. Het is 125,6 vierkante meter, met drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en een open studeerkamer. De ontwerper heeft de ruimte op een intuïtieve manier verdeeld, waarbij elk gebied duidelijk is gedefinieerd en toch met elkaar verbonden is door glas of vloeren.

De ontwerper heeft donker houtnerf, plantenpatronen, warm licht en andere elementen gebruikt om vitaliteit in de donkere ruimte te injecteren. De sfeer van de herfst lijkt bevroren, waardoor de poëtische esthetiek uniek is. Er is een soort stille schoonheid in de herfst, minder uitbundig in de zomer en minder desolaat dan in de winter. De ruimte presenteert de schoonheid van de late herfst, die een balans is van warme en koude temperamenten en vitaliteit.

Vanwege de voorkeur van de klant voor een donkere toon, heeft de ontwerper grijs, zwart en bruin substantieel gebruikt. Echter, langdurig verblijf in een donkere ruimte kan mensen depressief maken. Daarom heeft de ontwerper lage verzadigingsdonkere kleuren gebruikt om de ruimte helderder te maken. Bovendien heeft de ontwerper warme bruine tonen geïntegreerd in de donkere ruimte om het poëtische tafereel van de herfstavondschemering te presenteren.

"Herfst Delight" is een project dat kleur en materiaal gebruikt om de herfststemming uit te drukken. De vitaliteit van de lente en het weelderige groene bos van de zomer zijn de helderste momenten van het ontwaken van het leven. Wanneer de herfst komt, concentreert de vitaliteit de essentie van de lente en de zomer en wacht uiteindelijk op een nieuwe cyclus om in de winter te beginnen. De stemming van de ruimte is de essentie van de overgang van de herfst naar de winter.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiyan Interior Design
Afbeeldingscredits: Chiyan Interior Design
Projectteamleden: Vincent Li
Projectnaam: Autumn Delight
Projectklant: Chiyan Interior Design


Autumn Delight IMG #2
Autumn Delight IMG #3
Autumn Delight IMG #4
Autumn Delight IMG #5
Autumn Delight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp