Jiupai Huafu: Een Verfijnde Verkoopruimte die Traditionele Cultuur en Hedendaagse Esthetiek Combineert

Een Unieke Sales Office Ontworpen door Qiang Hu

Met de opkomst van nieuwe consumptiekracht is de kernlogica van dit ontwerp hoe de traditionele verkoopruimte kan helpen bij het overbrengen van merkideeën, het optimaliseren van elk consumptiecontactpunt en het creëren van een interactieve ervaring die aansluit bij de hedendaagse levensstijl.

Gebaseerd op de Chinese traditionele architecturale cultuur, is Jiupai Huafu ontworpen om een kunstruimte te creëren die in lijn is met de hedendaagse esthetiek. De traditionele cultuur met lokale kenmerken zoals negen scholen, een binnenplaats van de overheid, landschap, pijnbomen en cipressen, poëzie en thee is verfijnd en opnieuw ontworpen.

De gevoel van orde en harmonie van symmetrie in traditionele gebouwen zijn toegepast op de moderne, eenvoudige ruimte, waardoor een "meeslepende" interactieve consumptie-ervaring ontstaat. Het ontwerp maakt gebruik van materialen zoals emulsieverf, steen, metaal, PMMA en lakverf om de unieke eigenschappen van Jiupai Huafu tot leven te brengen.

De verkoopruimte is opnieuw ontworpen om verschillende ruimtes te creëren, waaronder een landschapstentoonstellingsruimte, onderhandelingsruimte, theeproefruimte, kinderentertainmentruimte, VIP-ruimte en modelwoning. Elke ruimte heeft unieke kenmerken en biedt een "meeslepende" interactieve ervaring voor bezoekers.

De bouw van Jiupai Huafu begon in mei 2022 in Jiujiang en werd voltooid in juli 2022. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp de dialoog en verbinding tussen steden, gebouwen, ruimtes, landschappen en kunst bevordert.

Een van de grootste uitdagingen van het project was het integreren van de klassieke cultuur en de hedendaagse esthetiek in de stad Jiujiang, die een lange geschiedenis heeft. Het ontwerpteam slaagde er echter in om een ruimte te creëren waar cultuur en betekenis elkaar doordringen.

Jiupai Huafu bevindt zich in Jiujiang City, aan de oever van het Bali-meer. Het is niet alleen een commerciële ruimte, maar verspreidt ook de esthetiek van het leven en draagt bij aan het behoud van de traditionele Chinese architecturale cultuur. Het ontwerp benadrukt dat moderne mensen niet alleen goederen consumeren, maar ook ruimte consumeren, waarbij emotie en cultuur in de ruimte hun keuzes beïnvloeden.

Het ontwerp van Jiupai Huafu is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap.

Beeldcredits: Fotograaf Qirui Wu, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qiang Hu
Afbeeldingscredits: Photographer Qirui Wu, 2022.
Projectteamleden: Qiang Hu
Projectnaam: Jiupai Huafu
Projectklant: Qiang Hu


Jiupai Huafu IMG #2
Jiupai Huafu IMG #3
Jiupai Huafu IMG #4
Jiupai Huafu IMG #5
Jiupai Huafu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp