Living Naturally: Een Modern Huis met Japanse Invloeden

Een Unieke Residentiële Villa Ontworpen door Hui Ting Wang

Inleiding:

Deze vier verdiepingen tellende onafhankelijke villa, genaamd "Living Naturally", is gebouwd op privégrond door een familie. Het huis is ontworpen om drie generaties van de familie te huisvesten, waaronder de oudere moeder en drie broers en zussen die met pensioen gaan, evenals hun gezinnen. Het concept van het delen van de leefruimte door drie generaties van een familie verbetert niet alleen het gebruik van de ruimte, maar behoudt ook de unieke erfgoedbetekenis van de oosterse familie en de voortzetting van emoties.

De villa combineert moderne stijl met Japanse architectuurontwerptechnieken en creëert een gevoel van comfort en vrijheid door het gebruik van natuurlijke materialen zoals onbewerkt oppervlak en hout. Grote glazen ramen zorgen voor een naadloze overgang tussen de tuin en het interieur, waardoor zowel binnen als buiten prachtige scènes ontstaan.

Deze unieke villa maakt gebruik van innovatieve technieken om de natuur naar binnen te brengen. In plaats van de ramen aan de buitenkant van de gevel te openen, zijn er grote ramen aan de binnenkant van het gebouw geplaatst om de privacy van de bewoners te waarborgen. Hierdoor kunnen ze genieten van het prachtige uitzicht op de tuin vanuit de woonkamer en elke kamer. Het gebruik van glas als scheidingswand zorgt voor een optimale lichtinval en verbetert de helderheid van de ruimte. Daarnaast creëert het een gevoel van verbondenheid tussen mensen en hun omgeving. Bijvoorbeeld, de achterwand van de bank is ontworpen als een glazen wand van vloer tot plafond, waardoor het buitenterras, de bomen en de prachtige omgeving naar binnen worden gebracht. De bovenkant van de tv-wand gebruikt een glazen scherm om de trapstructuur van de tweede verdieping weer te geven, wat zorgt voor een esthetisch ruimtelijk gevoel. De woonkamer en eetkamer maken gebruik van een glazen schuifdeur als grens, waardoor de deur flexibel kan worden geopend of gesloten naar behoefte van de bewoners. Dit bespaart energie en elektriciteit en maakt de ruimte transparanter. De warme kenmerken van het houten tafelblad in de woonkamer sluiten mooi aan bij het lokale houtnerfpatroon.

In de buitenlucht is de tuin ontworpen als een inspirerende en communicatieve ruimte. De grijze trappen dienen als natuurlijke tafels en stoelen, waardoor er een kleine ruimte ontstaat voor inspiratie en emotionele communicatie. De drie verdiepingen hoge esdoorns zijn verbonden met de osmanthusbomen die op de derde verdieping zijn geplant. Door de glazen gordijnen worden de grenzen tussen binnen en buiten opgeheven, waardoor er een dialoog en communicatie ontstaat. Ruimte en tuinbouw worden nauw met elkaar verbonden, zodat mens en natuur kunnen interageren en samen kunnen bestaan. In de woonkamer, waar het buitenterras naar binnen wordt gebracht, staat een theetafel naast de bank. Deze tafel heeft ook een functie voor het bereiden van water en het koken van thee, zodat vrienden en familieleden kunnen genieten van een gesprek en thee kunnen zetten terwijl ze tegelijkertijd van het uitzicht op de tuin genieten. Dit versterkt de onderlinge affectie en communicatie tussen mensen.

Deze prachtige villa bevindt zich in Tainan, Taiwan en is een perfect voorbeeld van de samensmelting van moderne stijl en Japanse architectuurontwerptechnieken. Het gebruik van natuurlijke materialen en de naadloze integratie van binnen- en buitenruimtes maken dit ontwerp uniek en inspirerend.

Deze ontwerpkwaliteiten zijn erkend en bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2021 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. "Living Naturally" is een uitstekend voorbeeld van een ontwerp dat uitmuntendheid en innovatie belichaamt en positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Hui Ting
Afbeeldingscredits: Wang Hui Ting
Projectteamleden: Wang Hui Ting
Projectnaam: Living Naturally
Projectklant: Wang Hui Ting


Living Naturally IMG #2
Living Naturally IMG #3
Living Naturally IMG #4
Living Naturally IMG #5
Living Naturally IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp