Groeiboom: Een Unieke Kapstok voor Kinderen

Een Innovatief Ontwerp van Lei Yang, Shaohua Lei en Chengyong Li

Inleiding

Kapstokken zijn essentiële items in ons dagelijks leven, maar wat als ze ook een educatieve en duurzame functie kunnen vervullen? Dat is precies wat het ontwerpteam van Lei Yang, Shaohua Lei en Chengyong Li heeft bereikt met hun baanbrekende ontwerp: de Groeiboom. Deze unieke kapstok is speciaal ontworpen om kinderen te begeleiden tijdens hun groei en ontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd bewustzijn creëren voor duurzaamheid.

De Groeiboom is geïnspireerd op het idee dat kleine zaailingen uitgroeien tot grote bomen. Het ontwerpteam heeft dit concept vertaald naar een telescopische structuur die kan worden aangepast naarmate kinderen groter worden. Door systematisch na te denken over de relatie tussen kapstokken en kinderen, hebben de ontwerpers ervoor gezorgd dat de Groeiboom minder materialen gebruikt en slimme structuren toepast om kinderen te helpen het concept van groei beter te begrijpen.

De unieke eigenschap van de Groeiboom is de spiraalvormige structuur waarmee de hoogte van de kapstok kan worden aangepast. Dit maakt het mogelijk voor kinderen om de kapstok te blijven gebruiken naarmate ze groeien. Het ontwerpteam heeft ook geometrische elementen gebruikt als haken, die kunnen worden aangepast in hoek en hoogte. Hierdoor worden kinderen aangemoedigd om hun kleding, hoeden en schooltassen zelf op te bergen en goede gewoonten aan te leren.

De Groeiboom is niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk voor kinderen. Met heldere kleuren en een speels ontwerp trekt de kapstok de aandacht van kinderen en stimuleert het hen om hun spullen op een georganiseerde manier op te bergen. Dit bevordert niet alleen goede gewoonten op jonge leeftijd, maar ook organisatorische vaardigheden naarmate ze volwassen worden. De stevige ronde voet zorgt voor stabiliteit en biedt een veilige omgeving voor kinderen.

Het project voor de Groeiboom begon in oktober 2019 in Zhengzhou en werd in maart 2020 voltooid. Tijdens het ontwerpproces heeft het team grondig onderzoek gedaan naar de behoeften en voorkeuren van kinderen. Ze wilden een kapstok creëren die met hen mee zou groeien en veranderen. Het resultaat is een innovatief ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook educatief en duurzaam.

Het ontwerp van de Groeiboom is erkend met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De Groeiboom is geprezen vanwege zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een harmonieuze manier en draagt bij aan een betere wereld.

Met de Groeiboom hebben Lei Yang, Shaohua Lei en Chengyong Li een innovatieve kapstok gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook kinderen bewust maakt van duurzaamheid en groei. Dit ontwerp toont aan dat zelfs alledaagse voorwerpen een educatieve en inspirerende rol kunnen spelen in het leven van kinderen. De Groeiboom is een ware blikvanger die kinderen helpt om georganiseerd te blijven terwijl ze opgroeien.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Lei Yang、Shaohua Lei、Chengyong Li、Yali Shen、Fei Chen
Projectnaam: Growing
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd


Growing IMG #2
Growing IMG #3
Growing IMG #4
Growing IMG #5
Growing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp