V Stool: Een Flexibele en Stijlvolle Zitplaats voor de Moderne Levensstijl

Een Innovatief Ontwerp van Le Xu

Inleiding:

De V Stool is een uniek meubelstuk dat speciaal is ontworpen voor de behoeften van de moderne generatie. Met zijn flexibiliteit, ruimtebesparende eigenschappen en eenvoudige montage, biedt deze zelf-assembleerbare zitplaats een stijlvolle oplossing voor mensen die een hoge levenskwaliteit nastreven. Ontwerper Le Xu heeft gebruik gemaakt van traditionele houtbewerkingstechnieken en innovatieve structurele ontwerpen om een meubelstuk te creëren dat zowel stevig als esthetisch aantrekkelijk is.

De V Stool is gemaakt van massief hout en heeft een eenvoudig en modern ontwerp. Het hoogtepunt van dit meubelstuk is het gebruik van een vernuftig ontworpen pen-en-gat verbindingssysteem, dat zorgt voor een sterke visuele impact. Door de elasticiteit van het hout te benutten en dit te combineren met een zwaluwstaartverbinding, heeft de V Stool geen extra verbindingsstukken nodig en kan deze eenvoudig met de hand worden gedemonteerd en gemonteerd. Dit maakt het meubelstuk niet alleen gemakkelijk te vervoeren, maar ook geschikt voor online verkoop.

De V Stool is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het strakke en minimalistische ontwerp past perfect in moderne interieurs en voegt een vleugje stijl toe aan elke ruimte. Met zijn compacte afmetingen van 360mm x 360mm x 450mm past de V Stool moeiteloos in kleine woonruimtes en kan hij gemakkelijk worden opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is.

De productie van de V Stool omvat houtsnijwerk en het gebruik van acryl CNC-technologie. Het meubelstuk is verkrijgbaar in beukenhout of geïntegreerd bamboe, met acrylaccenten die het ontwerp versterken.

De V Stool is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een ervaring op zich. Het openen van de verpakking en het in elkaar zetten van de V Stool in slechts 3-4 eenvoudige stappen is een plezierige activiteit. Het eindresultaat is een stevige en duurzame zitplaats die jarenlang meegaat.

Het ontwerpproces van de V Stool begon in september 2019 en werd voltooid in mei 2020 in Hangzhou. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van de moderne generatie, met name de post-90s generatie. Deze groep mensen heeft vaak een laag inkomen, een beperkte woonruimte en verhuist regelmatig. Ze zijn op zoek naar meubels die flexibel, ruimtebesparend, gemakkelijk toegankelijk en stijlvol zijn. De V Stool is het antwoord op deze behoeften.

Het ontwerpen van de V Stool bracht verschillende uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van de structuur. Door gebruik te maken van de natuurlijke elasticiteit van hout en bamboe, en dit te combineren met een innovatieve pen-en-gat verbinding, heeft Le Xu een stevige en esthetisch aantrekkelijke zitplaats gecreëerd die perfect past bij de moderne levensstijl.

De V Stool heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische vaardigheid en innovatie. De V Stool is een voorbeeld van een meubelstuk dat zowel functioneel als artistiek uitmuntend is.

Met zijn unieke ontwerp, flexibiliteit en stijlvolle uitstraling is de V Stool een perfecte keuze voor mensen die streven naar een moderne en kwalitatieve levensstijl. Dit meubelstuk biedt niet alleen comfortabele zitplaatsen, maar voegt ook een vleugje stijl toe aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Le
Afbeeldingscredits: Xu Le
Projectteamleden: Xu Le Yang Cunyuan Zhou Jiayu
Projectnaam: V Stool
Projectklant: Xu Le


V Stool IMG #2
V Stool IMG #3
V Stool IMG #4
V Stool IMG #5
V Stool IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp