Flower: Een veelzijdige creatie van Yuko Inamine

Een innovatief ontwerp dat de grenzen van functionaliteit en esthetiek verlegt

Yuko Inamine, een gerenommeerde ontwerper, heeft een uniek meubelstuk gecreëerd dat de conventionele opvattingen over vorm en functie uitdaagt. Haar ontwerp, genaamd 'Flower', is een veelzijdig item dat zich aanpast aan de veranderende levensstijl van de gebruiker.

Geïnspireerd door de overgang van een tijdperk van massaproductie en massaconsumptie naar een tijdperk waarin men zich hecht aan één product voor een langere periode, heeft Inamine een product ontworpen dat op verschillende manieren in ons leven kan worden geïntegreerd. Het ontwerp ondersteunt de nieuwsgierigheid van kinderen door hen in staat te stellen boeken te selecteren en te lezen in één eenvoudige stap. Bovendien kan het product langdurig worden gebruikt, aangezien het zich aanpast aan de levensstijl van de gebruiker.

Wat 'Flower' onderscheidt van andere ontwerpen, zijn de kleurrijke strepen aan de zijkanten van het meubelstuk, gemaakt van origineel multiplex met gekleurd papier. Deze strepen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk voor kinderen, maar zijn ook zeer effectief in het stimuleren van rotatiebewegingen. Door het meubelstuk te draaien, kan het niet alleen als kruk worden gebruikt, maar ook als bijzettafel, tijdschriftenrek, enzovoort. Het is een product waarvan de functies kunnen worden aangepast aan veranderingen in de levensstijl.

De technologie die wordt gebruikt om 'Flower' te realiseren, is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Voor het zitvlak is origineel gevormd multiplex gebruikt, rekening houdend met de beweging en veiligheid van het kind en de noodzaak van een gebogen oppervlak. Het resultaat is een veilige en comfortabele zitting. Daarnaast is er prachtig veelkleurig gelamineerd multiplex gebruikt. De mooie strepen van roze, blauw en hout zijn een origineel ontwerp dat hout en gekleurd papier combineert.

De technische specificaties van 'Flower' zijn als volgt: 350mm×350mm×400mm, met multiplex gemaakt van fineer en kleurrijk papier. De technologieën die worden gebruikt zijn gelamineerd multiplex en gevormd multiplex.

De interactie met 'Flower' is eenvoudig en intuïtief. Het wordt een kleine kruk door het simpelweg te rollen vanuit de positie van een tijdschriftenrek dat prentenboeken opslaat. Door het minimaliseren van de handeling van het lezen van boeken omdat ze willen lezen, hebben we het mogelijk gemaakt voor kinderen om te genieten van het lezen. Het kan ook worden gebruikt als een educatief speelgoed voor kinderen door het over te rollen als een plank of bijzettafel.

De 'Flower' is ontworpen en gerealiseerd in Japan tussen april 2022 en februari 2023. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp was gericht op houtbewerkingstechnologie, inclusief multiplex. Inamine heeft kleurrijk origineel multiplex gemaakt met gekleurd papier om de mogelijkheden en aantrekkingskracht van multiplex uit te breiden. Ze gelooft dat de kleurrijke strepen op de dwarsdoorsnede de potentie hebben om de kenmerken en kleuren van multiplex naar voren te brengen.

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van 'Flower' waren het creëren van een veilige en comfortabele zitting met origineel gevormd multiplex en het verbeteren van de waterbestendigheid van papier door een urethaancoating aan te brengen op het prachtige veelkleurige gelamineerde multiplex.

De 'Flower' is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in 2023 in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.

De intellectuele eigendomsrechten van 'Flower' behoren toe aan Yuko Inamine, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YUKO INAMINE
Afbeeldingscredits: #1: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023. #2: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023. #3: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023 #4: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023 model:Yuko Inamine(designer) #5: Photographer :Yuko Inamine, Flowers,2023
Projectteamleden: YUKO INAMINE
Projectnaam: Flower
Projectklant: YUKO INAMINE


Flower IMG #2
Flower IMG #3
Flower IMG #4
Flower IMG #5
Flower IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp