Ontdek Livorno: Een Zitervaring Boven de Wolken

Door Dogtas Design Team ontworpen modulaire sofa wint prestigieuze prijs

Geïnspireerd door de natuur, belooft de Livorno sofa een comfort dat de zintuigen overstijgt. Dit bekroonde ontwerp is een toonbeeld van innovatie en luxe in meubeldesign.

De Livorno sofa, een creatie van het Dogtas Design Team, is meer dan een meubelstuk; het is een ervaring. De sofa, die zijn naam dankt aan de Italiaanse stad die bekend staat om zijn schoonheid en cultuur, is een toevluchtsoord van comfort in de woonkamer. Het ontwerp is geïnspireerd door de eenvoudige vreugde van het liggen op het gras, en belooft een comfort dat zo licht is als een wolk. De unieke eigenschappen van de Livorno liggen in de combinatie van luxe en comfort, met een diepe zitting en ergonomisch ondersteunende rugleuning die de gebruiker uitnodigen om te ontspannen en te genieten.

De natuurlijke balans van aarde, boomschors en gras is terug te zien in de materialen en kleuren van de Livorno. De groene vlam fluwelen stof, speciaal ontworpen bouclé kussens en bruin getinte lederen accenten weerspiegelen de harmonie van de natuur. De armleuningen raken de grond en de basis is omlijnd met een lederen strip, wat de natuurlijke elementen symboliseert. Deze modulaire sofa kan in verschillende configuraties worden gecombineerd, vergelijkbaar met natuurlijke steenstructuren.

De Livorno Sofa is gebouwd op een stevige houtconstructie en zware elastische riemen. Een combinatie van 32-dichtheidsschuim en een laag slangenveren creëert een zachte zitervaring. Topkwaliteit vlam fluwelen stof versterkt het gevoel van tastbaarheid en comfort, terwijl kunstleer en bouclé kussens de rijke materiaalcombinatie in de woonruimte benadrukken. Het modulaire ontwerp van de sofa maakt transport eenvoudiger en geeft de gebruiker de kans om eigen combinaties te maken.

Met een lengte van 3250mm, diepte van 1000mm en hoogte van 825mm, biedt de Livorno ruimte en stijl voor elk interieur. Het is een uitnodigend meubelstuk dat ruimte biedt voor ontspanning en sociale interactie. Het Dogtas Design Team, bestaande uit Gizem Bilkay en Begüm Özkahraman, heeft met dit ontwerp een nieuwe standaard gezet voor modulaire sofa's.

De Livorno Sofa kan dankzij zijn modulariteit op vele verschillende manieren worden gebruikt, past zich aan verschillende decoratiestijlen aan en voldoet aan uiteenlopende klantbehoeften. Dit product kan zowel als hoekbank als 3-zits of 4-zits sofa dienen. Het project startte in september 2023 in Istanbul en werd afgerond in december 2023, waarna het tentoongesteld werd op de Istanbul Meubelbeurs in januari 2024.

Het ontwerp van de Livorno Sofa is bekroond met de Iron A' Furniture Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken. Het biedt vervulling en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dogtas Design Team
Afbeeldingscredits: Dogtas Design Team
Projectteamleden: Gizem Bilkay, Begüm Özkahraman
Projectnaam: Livorno
Projectklant: Dogtas


Livorno IMG #2
Livorno IMG #3
Livorno IMG #4
Livorno IMG #5
Livorno IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp