Square and Round: Een Multifunctionele Kruk met Unieke Eigenschappen

Een Ontwerp van Xu Le

Inleiding

De Square and Round kruk, ontworpen door Xu Le, is een uniek en multifunctioneel meubelstuk dat perfect past bij de levensstijl van de jaren '90. Het ontwerp is geïnspireerd op de combinatie van de ronde hemel en de rechthoekige aarde, met diepe wortels in de oude cultuur. Het maakt gebruik van het Luban-slotprincipe en innovatieve toepassingen van de pen-en-gatverbinding. Het resultaat is een kruk met een verborgen mysterie en een doelgerichtheid die moeilijk te doorgronden is.

De Square and Round kruk is gemaakt van origineel hout en acryl. Het oppervlak van de kruk bestaat uit transparant acryl, waardoor de interne structuur goed zichtbaar is en mensen een nieuwe visuele ervaring krijgen. Wanneer je de kruk rechtop zet, is het een lichtgewicht kruk. Draai je het krukoppervlak om, dan verandert het in een bijzettafel waar je sleutels of andere kleine voorwerpen die gemakkelijk kwijt raken kunt bewaren. De verbindingen zijn gemaakt met behulp van de traditionele dubbele zwaluwstaartverbinding, zonder enige "metalen verbinding". Als je het juiste punt vindt, kun je het met de hand demonteren en genieten van het denk- en doeplezier. De vorm van de kruk is eenvoudig en elegant, en het is een zeer geïntegreerd product dat structuur, esthetiek, wijsheid en technologie combineert. Het platte verpakkingsontwerp vermindert aanzienlijk de transportkosten en is zeer geschikt voor online verkoop.

De productie van de Square and Round kruk maakt gebruik van een houtbuigproces en het materiaal is beukenhout. De afmetingen van het product zijn 320*320*450 (mm), het gewicht is 1,8 kg en het volume is 0,1 m3.

De Square and Round kruk is ontworpen door Xu Le in samenwerking met Bao Liyuan, Yang Cunyuan, Gu Wanwan en Zhang Wen.

De interactie met de kruk is eenvoudig en intuïtief. Wanneer je het krukoppervlak rechtop zet, is het een lichtgewicht kruk. Draai je het krukoppervlak om, dan verandert het in een bijzettafel waar je sleutels of andere kleine voorwerpen kunt bewaren die gemakkelijk kwijt raken. De verbindingen zijn gemaakt met behulp van de traditionele dubbele zwaluwstaartverbinding, waardoor de kruk stevig en stabiel is zonder enige "metalen verbinding". Het demonteren van de kruk is eenvoudig en kan met de hand worden gedaan, wat zorgt voor een interactieve en plezierige ervaring.

Het ontwerpproces van de Square and Round kruk begon in april 2017 in Hangzhou en werd voltooid in augustus 2019, ook in Hangzhou.

Het ontwerp van de Square and Round kruk was een uitdaging op zowel creatief als technisch vlak. Het meest uitdagende aspect was de structuur van het product. Na onderzoek en demonstratie werd uiteindelijk een innovatieve Luban-slotstructuur ontworpen. Alleen wanneer het slot ontgrendeld is, kan de kruk worden gedemonteerd.

De Square and Round kruk is een uniek meubelstuk dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het gebruik van transparant acryl voor het oppervlak geeft het een moderne uitstraling en biedt een nieuwe visuele ervaring. De multifunctionaliteit en het slimme ontwerp maken het een waardevolle toevoeging aan elk interieur.

Met zijn unieke eigenschappen en innovatieve ontwerp heeft de Square and Round kruk de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die de bekwaamheid en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een erkenning voor de uitmuntendheid en impact van het ontwerp op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Le
Afbeeldingscredits: Xu Le
Projectteamleden: Xu Le, Bao Liyuan, Yang Cunyuan, Gu Wanwan and Zhang Wen.
Projectnaam: Square and Round
Projectklant: Xu Le


Square and Round IMG #2
Square and Round IMG #3
Square and Round IMG #4
Square and Round IMG #5
Square and Round IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp