Brace: Een Unieke Lounge Stoel die Comfort en Stijl Combineert

Elena Prokhorova

De Brace lounge stoel is geïnspireerd op de moeiteloze stijl van de moderne stadsbewoner en combineert vorm en functie om een werkelijk unieke en aantrekkelijke zitervaring te bieden. Van strakke lijnen tot smaakvolle accessoires, deze stoel belichaamt ingetogen elegantie en is een echte blikvanger in de wereld van design.

De Brace lounge stoel is ontworpen met het grootste comfort van de gebruiker in gedachten. Het kenmerkende element van de stoel is de implementatie van verstelbare riemen waarmee het zachte kussen aan het frame wordt bevestigd. Dit zorgt voor stabiliteit en maakt individuele aanpassingen mogelijk. Deze nieuwe vorm van interactie voegt veelzijdigheid toe aan de stoel en onderscheidt het van conventionele zitopties. De stoel heeft een elegante vormgeving en details die de functionaliteit op elegante wijze completeren. Bovendien is deze oplossing geschikt voor zowel thuisgebruik als buitenrecreatie.

Het zachte gedeelte van de stoel kan worden gemaakt van schuim dat is gestoffeerd met stof. De basis is gemaakt van een metalen buis met een poedercoating. Extra accessoires zijn gemaakt van stof of leer.

De afmetingen van de Brace lounge stoel zijn: breedte 740 mm, diepte 900 mm, hoogte 680 mm.

De Brace lounge stoel is ontworpen om een eenvoudige en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Het zachte zitgedeelte wordt met behulp van een riemachtige accessoire aan het metalen frame bevestigd. Om de stoel te gebruiken, gaat de gebruiker eenvoudig op het zachte zitgedeelte zitten en trekt de riem om de achterkant van het frame, waarbij deze wordt vastgemaakt met een karabijnhaak. Deze innovatieve accessoire transformeert de stoel van een standaard lounge stoel naar een comfortabele en stabiele zitervaring. De interactie tussen de gebruiker en de stoel wordt speelser en interactiever met de riem, wat een gevoel van humor aan het ontwerp toevoegt.

Het project voor de Brace lounge stoel is gestart in januari 2023. Tijdens het ontwerpproces is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van moderne gebruikers op het gebied van comfort en stabiliteit bij zitoplossingen. De Brace lounge stoel is ontwikkeld om aan deze behoeften te voldoen en tegelijkertijd een unieke gebruikerservaring te bieden. De riemachtige accessoire zorgt voor een veilige bevestiging van het zachte zitgedeelte, vermindert stress en verbetert de stabiliteit, terwijl het ook een speels element aan het ontwerp toevoegt. Deze onderzoeksgerichte aanpak onderscheidt de Brace lounge stoel van andere zitoplossingen.

Om de Brace lounge stoel te creëren, moesten de ontwerpers een balans vinden tussen comfort, stabiliteit en humor. Ze hebben enquêtes en interviews gehouden met gebruikers om hun behoeften te identificeren, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de riemachtige accessoire waarmee het zachte zitgedeelte aan het metalen frame wordt bevestigd. Het minimalistische en moderne ontwerp van de stoel spreekt een breed scala aan gebruikers aan, omdat het comfort, stabiliteit en een interactief element biedt dat het welzijn kan verbeteren.

De Brace lounge stoel is ontworpen met het comfort van de gebruiker als uitgangspunt. Verstelbare riemen zorgen voor een speels element in het ontwerp en verbeteren de gebruikerservaring. De ronde vormen en functionele details van de stoel zijn elegant vormgegeven en onderscheiden zich van traditionele zitopties. De stoel is veelzijdig genoeg om zowel binnen als buiten te worden gebruikt.

De Brace lounge stoel heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat wordt vereerd en een helder idee dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert. De Brace lounge stoel heeft buitengewone excellentie en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elena Prokhorova
Afbeeldingscredits: Elena Prokhorova
Projectteamleden: Elena Prokhorova
Projectnaam: Brace
Projectklant: Elena Prokhorova


Brace IMG #2
Brace IMG #3
Brace IMG #4
Brace IMG #5
Brace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp