O3Connect: Een Uniek Ontwerp voor een Stijlvolle Kruk

Een Meesterwerk van TzuWei Chang, KaiLi Chang en RouChun Wang

Inleiding:

Een cirkel is een harmonieus patroon dat mensen een gevoel van volledigheid, harmonie en inclusiviteit geeft. Het leven zit vol met veel cirkelvormige ontwerpen, zoals de oneindige cirkel van Yin-Yang, de geometrische patroon van drie cirkelintersecties, de beroemde vijf onderling verbonden ringen van het Olympische logo, en nog veel meer. Geïnspireerd door de circulaire geometrie en de oorsprong van de natuur, hebben TzuWei Chang, KaiLi Chang en RouChun Wang een uniek ontwerp gecreëerd: de O3Connect kruk. Deze kruk combineert hout en leer op een elegante manier en straalt zowel comfort als stevigheid uit. Met zijn prachtige holle ondersteunende structuur, gevormd door drie elkaar overlappende cirkelvormige krommingen van gebogen gelamineerd hout en bedekt met hoogwaardig handgestikt leer, symboliseert de O3Connect kruk de cirkel van het leven.

Unieke Eigenschappen:

Wat de O3Connect kruk onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van natuurlijk gebogen hout en meerlaagse persvormingstechnologie. Hierdoor wordt de elasticiteit en taaiheid van natuurlijke materialen getoond en ontstaat de prachtige holle ondersteunende structuur door de drie elkaar overlappende cirkelvormige krommingen van gebogen gelamineerd hout. Het leer dat met de hand gestikt is, zorgt voor een warm en zacht, maar tegelijkertijd solide en stevig gevoel. De O3Connect kruk is een unieke stoel die nog nooit eerder is geprobeerd.

Realisatietechnologie:

Voor de productie van de O3Connect kruk worden drie houten platen uitgesneden als basisvorm. Met behulp van houtperslijmtechnologie wordt de dichtheid van de buigbare platen verhoogd, waardoor het geheel steviger wordt. Vervolgens worden de drie eenheden geassembleerd om een drager te vormen die op drie punten wordt ondersteund. Tot slot wordt het geheel afgewerkt met leer om het geheel compleet te maken.

Specificaties:

- Diepte: 600 mm - Breedte: 600 mm - Hoogte: 450 mm

Interactie:

De O3Connect kruk wordt gemaakt door houten platen uit te snijden in dezelfde vorm als de pasvorm. Door middel van lijmen, uitlijnen en fixeren worden de platen aan elkaar bevestigd. Nadat is vastgesteld dat het eenheidlichaam gewicht kan dragen, worden de drie eenheden geassembleerd. De helling wordt afgeschuind, de details worden bijgesneden en vervolgens wordt het houten gedeelte bekleed en omwikkeld met behulp van leerbewerkingstechnieken.

Locatie en Tijdsbestek:

Het project voor de O3Connect kruk begon in augustus 2021 in Taiwan en werd in februari 2022 voltooid. Het maakte zijn debuut in maart en zal te zien zijn op de Young Designers' Exhibition (Yodex) in het World Trade Center, Nangang Exhibition Hall, Taipei in juni 2022.

Onderzoek:

Het onderzoek achter het ontwerp van de O3Connect kruk richtte zich op vakmanschap en het integreren van natuurlijke materialen in het dagelijks leven. Door gebruik te maken van de meest primitieve vaktechnieken, zoals het combineren van hout en leer, experimenteerden de ontwerpers met verschillende veranderingen in materialen en vormen. Ze wilden de traditionele geest en houding voortzetten en transformeren in moderne ambachtelijke producten die dicht bij het leven staan.

Uitdagingen:

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van de O3Connect kruk was het werken met gebogen multiplex en leer als hoofdmateriaal. Door te experimenteren met verschillende diktes en technieken slaagden de ontwerpers erin om de integriteit van het ontwerp te verbeteren. Het resultaat is een glad en vlak geheel dat de aandacht trekt.

Notities:

De O3Connect kruk is een prachtige kruk met een holle ondersteunende structuur, gevormd door drie overlappende cirkelvormige krommingen van gebogen gelamineerd hout. Het gebruik van natuurlijk gebogen hout en hoogwaardig handgestikt leer zorgt voor een warm en glad uiterlijk, terwijl de kruk toch stevig en sterk genoeg is om een gewicht tot 140 kg te dragen.

Awards en Erkenning:

De O3Connect kruk heeft de prestigieuze Golden A' Design Award 2022 gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ChungSheng Chen
Afbeeldingscredits: Tzu-Wei Chang Kai-Li Chang Rou-Chun Wang
Projectteamleden: Instuctor: ChungSheng Chen Designer:Tzu-Wei Chang Designer:Kai-Li Chang Designer:Rou-Chun Wang Tainan University of Technology/Product Design Department
Projectnaam: O3Connect
Projectklant: ChungSheng Chen


O3Connect IMG #2
O3Connect IMG #3
O3Connect IMG #4
O3Connect IMG #5
O3Connect IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp