Stadium SC Freiburg: Een Uniek Wayfinding Systeem

Een Harmonieuze Mix van Architectuur en Bewegwijzering

Inleiding

Het nieuwe wayfinding systeem van het Stadium SC Freiburg heeft als doel een harmonieus totaalconcept te creëren van architectuur en bewegwijzering. Het systeem maakt gebruik van bestaande ontwerpen en de kleurenschema's van het corporate design van SC Freiburg. De groteske lettertype "Trade Gothic" (sans serif) valt op door zijn smalle vorm en goede leesbaarheid. Er is een hiërarchie gecreëerd die de informatie vastlegt en structureert.

Body

Het doel was om een systeem te creëren met een eigen identiteit en originaliteit dat verder gaat dan de standaard. De structuur van het nieuwe stadion van SC Freiburg bestaat uit een orthogonale basisvorm en een orthogonaal dak. Het leidende principe van het architectonisch ontwerp, om een identiteitsvormende structuur te creëren, moet worden ondersteund. Het nieuwe wayfinding- en oriëntatiesysteem presenteert zichzelf dan ook met een duidelijke vormentaal. Het verwelkomt en informeert bezoekers en fans al in het buitengebied (parkeerplaats, bushalte, tram) en leidt hen naar de ingangen en het stadion via de promenade naar hun zitplaatsen.

Het wayfinding systeem werkt eenvoudig, veilig, snel en intuïtief. Het begeleidt niet alleen de fans, maar maakt de ruimte ook tastbaar en creëert zo identificatie en identiteit.

Conclusie

Het wayfinding systeem van het Stadium SC Freiburg is een uniek ontwerp dat een harmonieuze mix van architectuur en bewegwijzering biedt. Met een duidelijke vormentaal en een hiërarchische structuur zorgt het systeem voor een eenvoudige en intuïtieve navigatie voor bezoekers en fans. Het draagt bij aan de identiteit en het karakter van het stadion en creëert een positieve ervaring voor iedereen die het bezoekt.

Awards en Erkenning

Het ontwerp van het Stadium SC Freiburg's wayfinding systeem is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het systeem wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriestandaarden en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld en positieve gevoelens oproept.

Afbeeldingscredits: TEAMGEISSERT


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Geissert Thomas
Afbeeldingscredits: TEAMGEISSERT
Projectteamleden: Thomas Geissert
Projectnaam: Stadium SC Freiburg
Projectklant: Geissert Thomas


Stadium SC Freiburg IMG #2
Stadium SC Freiburg IMG #3
Stadium SC Freiburg IMG #4
Stadium SC Freiburg IMG #5
Stadium SC Freiburg IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp