KK-Park: Een Uniek Bordensysteem dat Sino-Koreaanse Culturele Uitwisselingen Verbindt

Een Innovatief Ontwerp van Yi Zhang

Inleiding:

KK-Park, gelegen in het China-Zuid-Korea (Yancheng) Industrial Park, is een voormalige speeltuin die is omgebouwd tot een vrijetijdsblok voor Sino-Koreaanse culturele uitwisselingen. Het unieke bordensysteem van KK-Park, ontworpen door Yi Zhang, verbindt geografische informatie met een gevoel van plaats en fungeert als een bindmiddel voor culturele uitwisselingen tussen China en Zuid-Korea.

KK-Park heeft als missie om de stad te promoten en de Zuid-Koreaanse cultuur te bevorderen. Het ontwerp deconstrueert en herbouwt Koreaanse elementen, zoals de iconische linten van traditionele Koreaanse kostuums, de traditionele Koreaanse kleur "Obangsaek" en de kenmerkende penseelstreken van Koreaanse karakters.

Deze unieke eigenschappen maken het bordensysteem van KK-Park anders dan andere ontwerpen. Het ontwerp is zorgvuldig afgestemd op de diverse functies van de locatie en zorgt voor een visuele eenheid tussen de verschillende borden. De stalen platen worden in de fabriek geprefabriceerd en vervolgens nauwkeurig geïnstalleerd op de locatie, wat resulteert in een hoogwaardige afwerking.

Het bordensysteem van KK-Park is gemaakt van 5 mm dik gebogen roestvrij staal en heeft afmetingen van 2200 mm x 500 mm x 665 mm.

De interactie met het bordensysteem is eenvoudig en intuïtief. Het systeem begeleidt de bezoekers moeiteloos door de loop van KK-Park en zorgt voor een duidelijke oriëntatie. De 3 meter hoge bewegwijzering is opvallend van formaat en vorm en biedt snelle begeleiding voor de voetgangersstroom.

Het ontwerpproject van KK-Park vond plaats in het Tinghu District, Yancheng City, Jiangsu Province, China en werd voltooid op 1 oktober 2022.

Het ontwerp van KK-Park is gebaseerd op grondig onderzoek naar de locatie en de culturele betrekkingen tussen China en Zuid-Korea. Het bordensysteem weerspiegelt de kenmerken van de locatie, zoals de riemvormige route, en creëert tegelijkertijd een levendige en opvallende visuele ervaring.

Het ontwerpteam van KK-Park, onder leiding van Zhang Yi, bestond uit creatief directeur Zhang Yi, projectmanager Luo Xin, ontwerper Yan Meiying en ontwerper Shi Yumo.

Het unieke bordensysteem van KK-Park heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Dit bekroonde ontwerp illustreert uitstekende expertise en innovatie, en biedt een opmerkelijk niveau van excellentie en positieve gevoelens.

KK-Park is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan culturele uitwisselingen en het bevorderen van stedelijke identiteit. Het verbindt China en Zuid-Korea op een unieke en visueel aantrekkelijke manier, en draagt bij aan de groeiende banden tussen beide landen.

Afbeeldingcredits: Updesign

Tags: Bordensysteem, Commerciële Straat, Openbare Ruimte, Herontwikkeling, Cultuur


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Updesign
Afbeeldingscredits: Updesign
Projectteamleden: Zhang Yi (creative director) Luo Xin (project manager) Yan Meiying (designer) Shi Yumo (designer)
Projectnaam: KK-Park
Projectklant: Updesign


KK-Park IMG #2
KK-Park IMG #3
KK-Park IMG #4
KK-Park IMG #5
KK-Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp