Equilibrio: Een Sculpturale Wastafel die Contrasten Verkent

Een Meesterwerk van Thiago Mondini

Inleiding

De Equilibrio wastafel, ontworpen door Thiago Mondini, is een ware sculpturale blikvanger die contrasten verkent. Met zijn delicate helling en robuuste volume creëert deze wastafel een unieke visuele ervaring. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het ontwerp, de inspiratie, de technologie en de kenmerken van deze opvallende wastafel.

De Equilibrio wastafel is ontworpen om contrasten te onderzoeken. Mondini wilde een ontwerp en techniek ontwikkelen waarmee steen zowel massief als delicaat kon lijken. In plaats van de wastafel uit één massief blok steen te snijden, koos hij ervoor om deze uit verschillende kleine steenfragmenten samen te stellen. Door een diagonale snede en een lichte kanteling van het bovenste gedeelte van het stuk te creëren, ontstaat de daadwerkelijke wastafel.

Wat de Equilibrio wastafel echt uniek maakt, is het contrast tussen de delicate helling van het werkblad en het robuuste volume van de wastafel. De asymmetrische ondersteuningen dragen bij aan dit contrast. Aan de ene kant bedekt een holle buis de leidingen, terwijl aan de andere kant een slanke poot bijna de zwaartekracht tart. Dit samenspel van elementen resulteert in een visueel verbluffend en functioneel stuk.

Om de Equilibrio wastafel te realiseren, werden verschillende steenfragmenten samengevoegd om de gewenste rondingen te creëren zonder dat er een massief blok steen nodig was. Dit was een technische uitdaging op zich. Het ontwerp is echter vrij eenvoudig en is gebaseerd op een diagonale snede van het werkblad, waarbij het overgebleven gedeelte lichtjes naar de juiste hoek wordt gekanteld om te voorkomen dat water over de rand stroomt.

De Equilibrio wastafel heeft de volgende technische specificaties: 1500 mm x 600 mm x 250 mm. Deze afmetingen zorgen ervoor dat de wastafel zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Equilibrio wastafel is niet alleen een kunstwerk, maar ook een functioneel object. Het kan in verschillende maten worden geproduceerd en de subtiele elementen zijn ontworpen in een ogenschijnlijk zwaar uitziend stuk. Deze wastafel is een perfecte combinatie van kunst en functionaliteit.

Het project voor de Equilibrio wastafel begon in juni 2022 en werd voltooid in augustus 2022. Momenteel wordt het tentoongesteld op Mostra Artefacto Balneario Camboriu in Brazilië, van augustus 2022 tot juni 2023. Dit geeft designliefhebbers de mogelijkheid om dit unieke stuk te bewonderen en te ervaren.

Thiago Mondini heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar contrasten en eenvoud bij het ontwerpen van de Equilibrio wastafel. Het doel was om een ontwerp te creëren dat zowel eenvoudig als ingenieus is. Door de subtiele helling van het werkblad en de asymmetrische ondersteuningen te combineren, heeft Mondini een meesterwerk gecreëerd dat de zwaartekracht tart en de zintuigen prikkelt.

De Equilibrio wastafel heeft al veel lof ontvangen en is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Badkamermeubels en Sanitair Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en benadrukt de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in dit stuk zijn verwerkt.

Met zijn unieke ontwerp, contrastrijke esthetiek en functionele eigenschappen is de Equilibrio wastafel een ware blikvanger in elke badkamer. Het is een meesterwerk dat de perfecte balans vindt tussen kunst en functionaliteit.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf ArqVerso Afbeelding #2: Fotograaf ArqVerso Afbeelding #3: Fotograaf ArqVerso Afbeelding #4: Fotograaf ArqVerso Afbeelding #5: Fotograaf ArqVerso


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Thiago Mondini
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer ArqVerso Image #2: Photographer ArqVerso Image #3: Photographer ArqVerso Image #4: Photographer ArqVerso Image #5: Photographer ArqVerso
Projectteamleden: Thiago Mondini
Projectnaam: Equilibrio
Projectklant: Thiago Mondini


Equilibrio IMG #2
Equilibrio IMG #3
Equilibrio IMG #4
Equilibrio IMG #5
Equilibrio IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp