Revolutionaire Badkamer Vanity: Een Landschap in Huis

Wei Xu en Tiantian Xu's Meesterwerk: Kunst ontmoet Functionaliteit

Inspired by the famous Chinese painting "Thousand Miles of Rivers and Mountains", we broke away from traditional design and created an extra-long artificial stone washbasin without splicing after 168 hours of fine polishing, which gives a look of rolling hills, with water meanders down from the surface, to mimic the flow of rivers and streams. It creates a landscape painting for the bathroom, conveying the ideal concept of integration of human and nature.

In een baanbrekende benadering van badkamerontwerp hebben Wei Xu en Tiantian Xu de conventionele grenzen doorbroken met hun 'Mountain River Landscape' badkamermeubel. Geïnspireerd door het beroemde Chinese schilderij "Duizend Mijlen van Rivieren en Bergen", creëerden zij een extra-lang kunststeen wasbekken dat na 168 uur van fijn polijsten, de illusie van rollende heuvels en kabbelende rivieren in de badkamer brengt. Het ontwerp vertegenwoordigt een naadloze integratie van mens en natuur, en brengt een landschapsschilderij tot leven binnen de intieme ruimte van de badkamer.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de afmetingen en het materiaalgebruik. Wei Xu en Tiantian Xu stapten af van de traditionele afmetingen van een wastafel en creëerden een 4 meter lange, aan de muur bevestigde kast en werkblad, vervaardigd uit een onafhankelijk ontwikkeld kunststeen met een huidgevoel. Dit materiaal voelt zacht en warm aan, vergelijkbaar met de menselijke huid, en is consistent in gebruik, waardoor dagelijkse vlekken en krassen eenvoudig te reinigen en te herstellen zijn. De eenmalig gegoten werkbladen maken het moeilijk voor vuil om zich te verbergen en zijn eenvoudig te repareren.

De realisatie van dit ontwerp was een technologische prestatie op zich. Het op maat gemaakte, 4 meter lange kunststeen wasbekken vereiste 168 uur aan beeldhouwen en polijsten. De kast maakt gebruik van Noord-Amerikaans zwart walnoothout als basismateriaal, dat met een driedimensionaal houtreliëfproces in de vorm van bergen en rivieren is gesneden, wat bijdraagt aan een majestueuze ambiance.

De technische specificaties van het 'Mountain River Landscape' badkamermeubel benadrukken de hoogwaardige en elegante merktemperament. Het beslag is in samenwerking met het Duitse merk "Hettich" en maakt gebruik van een schuifrailsysteem dat een soepele ervaring en uitstekend draagvermogen biedt. Het oppervlak van de walnoten lade is behandeld met een milieuvriendelijk verfproces, dat de textuur van het hout maximaliseert en tegelijkertijd waterdicht en vochtbestendig is, ideaal voor de vochtige lucht in de badkamer.

De interactie met het ontwerp is zowel praktisch als esthetisch. Het biedt ruime opslagmogelijkheden, waarbij de ladeverdelers een ordelijke categorisatie van items mogelijk maken. Een radar-gevoelig verlichtingssysteem is ingebed in de kast en licht op wanneer men nadert, wat zorgt voor een zachte sfeer en assistentie bij verlichting.

Voltooid in oktober 2023 in Guangzhou, is het 'Mountain River Landscape' project een voorbeeld van duurzame ontwikkeling in de badkamerindustrie. De gebruikte polymeren composieten zijn een nieuwe trend voor duurzame ontwikkeling en de eenmalig gegoten kunststeen wasbekken heeft een hoge dichtheid en stoot aanzienlijk minder koolstofdioxide uit tijdens de productie.

De grootste uitdaging van dit project was het ontwerpen van een badkamermeubel dat zowel herkenbaar als in lijn met de huidige duurzaamheidsdoelen is. Het resultaat is een esthetisch badkamerruimte met een oriëntaals tintje, gerealiseerd door het gebruik van een kunststeen wasbekken met huidgevoel in één stuk en een 4 meter lange, aan de muur bevestigde kast en werkblad met in reliëf uitgebeelde landschapselementen.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Badkamermeubilair en Sanitair Ontwerp in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangdong Rosery Home Furnishings Co.Ltd
Afbeeldingscredits: Guangdong 1858 Home Co.
Projectteamleden: Wei Xu, Tiantian Xu
Projectnaam: Mountain River Landscape
Projectklant: Guangdong 1858 Home Co.


Mountain River Landscape IMG #2
Mountain River Landscape IMG #3
Mountain River Landscape IMG #4
Mountain River Landscape IMG #5
Mountain River Landscape IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp