Swan: Een Keukenkraan Die Stijl en Functionaliteit Combineert

Andrei Korsun presenteert een uniek ontwerp geïnspireerd door de natuur

De Swan keukenkraan, ontworpen door Andrei Korsun, is een perfecte combinatie van vorm en functie. Geïnspireerd door de majestueuze zwaan, brengt dit ontwerp de schoonheid van de natuur in huis, terwijl het ook een praktische oplossing biedt voor de keuken.

De Swan keukenkraan is een uniek ontwerp dat de eenvoud van vormen en het belang van materiaalcombinaties benadrukt. Het spiegelgepolijste staal past perfect bij de rijke textuur van natuursteen zoals marmer. Het ontwerp bevat aparte knoppen voor het regelen van warm en koud water, wat een nauwkeurigere temperatuurregeling en een zuiniger watergebruik mogelijk maakt.

Deze keukenkraan is ontworpen volgens het basisprincipe 'less is more'. De functie is klassiek met dubbele knoppen, maar deze knoppen zijn boven elkaar geplaatst. Dit maakt het mogelijk om beide kranen met een eenvoudige vingerbeweging te openen. Bovendien kan de Swan naar rechts of links draaien, terwijl het knoppensectie stilstaat. Dit geeft meer ruimte wanneer nodig, terwijl het nog steeds stijlvol is.

De Swan keukenkraan is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het heeft twee aparte labels (rood voor warm en blauw voor koud). De gebruiker hoeft alleen maar een van de knoppen te draaien of beide tegelijk. Het toenemende draaihoek maakt de waterstroom sterker en vice versa. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid om de bovenkant te draaien, wat meer flexibiliteit biedt bij het gebruik van de gehele spoelbakruimte.

Het ontwerp van de Swan keukenkraan begon met een eerste schets in november 2020. Na vele 3D-iteraties werd het concept in maart 2021 voltooid. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp was gericht op het oplossen van problemen met druk en temperatuurregeling in duizenden appartementen. Door het ontwikkelen van een dubbele knopkraan worden deze problemen opgelost, terwijl de plaatsing van de knoppen boven elkaar zorgt voor een rationeler ruimtegebruik en minder visuele ruis in het gebied.

De Swan keukenkraan is een voorbeeld van een high-tech product dat de gevoelens van de natuur in elk contact overbrengt. De combinatie van gepolijst metaal en natuurlijk Carrara-marmer creëert een intrigerende perceptie. De algemene vormtaal brengt de gratie en kracht van een majestueuze vogel over, terwijl nauwelijks merkbare details het begrip van de kwaliteit van het product vormgeven.

De Swan keukenkraan heeft de prestigieuze A' Bathroom Furniture and Sanitary Ware Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andrei Korsun
Afbeeldingscredits: Andrei Korsun
Projectteamleden: Andrei Korsun
Projectnaam: Swan
Projectklant: Andrei Korsun


Swan IMG #2
Swan IMG #3
Swan IMG #4
Swan IMG #5
Swan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp