Chronos Cube: Een Meesterwerk van Water en Steen

De Innovatieve Fusie van Natuurlijke Elegance en Moderne Technologie

Ontworpen door Felix Julius Born en Manuel Noack, belichaamt de Infinity Whirlpool de tijdloze schoonheid van natuurlijke elementen vermengd met het summum van hedendaagse design en technologie.

De Infinity Whirlpool, een creatie van Felix Julius Born en Manuel Noack, is een toonbeeld van innovatie in de wereld van luxe waterfuncties. Met een vierkante, symmetrische vorm en strakke lijnen, vertegenwoordigt het ontwerp een harmonieuze samensmelting van tijdloze elegantie en moderne vernieuwing. De monolithische, steenachtige verschijning onderscheidt zich door vakmanschap van de bovenste plank en geavanceerde technologie, waardoor het meer is dan een luxe waterpartij; het is een symbool van esthetische superioriteit en functionele uitmuntendheid.

De Infinity Whirlpool is het eerste product wereldwijd dat een echte steenoppervlakte biedt in een afgewerkt product, direct uit de fabriek. Dit onderscheidt zich fundamenteel van conventionele whirlpools en vereist geen constructie ter plaatse. De unieke combinatie van materialiteit, exclusiviteit, stabiliteit, duurzaamheid en de precisie van Duitse engineering maakt dit ontwerp tot een primeur in zijn soort.

Met afmetingen van 300 x 300 x 98 cm en een leeggewicht van 1400 kg is de Infinity Whirlpool een indrukwekkend stuk dat naadloos integreert in elke ruimte. De aansluiting op 400V/32A benadrukt de kracht en de geavanceerde technologie die in het ontwerp zijn verwerkt. De whirlpool is niet alleen een lust voor het oog maar ook een technologisch hoogstandje.

De bediening van de Infinity Whirlpool is verrassend eenvoudig. Met een druk op de knop transformeert het in een ontspannende oase, klaar voor gebruik. De online configuratie en bestelproces voegen een extra laag van gemak toe, waardoor luxe en duurzaamheid toegankelijk worden voor de consument.

Na ongeveer 2,5 jaar ontwikkeling in Duitsland, werd de Chronos Cube voor het eerst onthuld op 30 november 2023. Dit markeert niet alleen de bekroning van toegewijde inspanning en innovatie, maar ook het begin van een nieuw tijdperk in het domein van luxe whirlpools.

De uitdaging lag in het creëren van een natuurlijke waterval die over de rand vloeit en teruggeleid wordt in het filtersysteem zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Het vereiste een innovatieve engineering om de filtratie naadloos te integreren en de betoverende beweging van het water te behouden zonder de complexe mechanismen zichtbaar te maken.

De Chronos Infinity Whirlpool is niet alleen een designstatement maar ook een duurzame keuze, met gebruik van roestvrijstaal en tegels. De realisatie van dit ontwerp is een samenspel van esthetiek en functionaliteit, waarbij elk element bijdraagt aan zowel de visuele aantrekkingskracht als de operationele efficiëntie.

De Infinity Whirlpool is bekroond met een Bronzen A' Design Award, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Het is een eerbetoon aan ontwerpen die de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie omarmen, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chronos M GmbH
Afbeeldingscredits: Photo 1-5 / Photographer : Dennis Weissmantel Video / Videographer : Pierre Oborny Copyright : Chronos M GmbH
Projectteamleden: Felix Julius Born Manuel Noack Timo Kurz
Projectnaam: Chronos Cube
Projectklant: Chronos Manufaktur


Chronos Cube IMG #2
Chronos Cube IMG #3
Chronos Cube IMG #4
Chronos Cube IMG #5
Chronos Cube IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp