HD Diamond Serie: Innovatie in de Doucheruimte

Een Fusie van Minimalisme en Luxe door Wei Xu en Tiantian Xu

De HD Diamond serie, ontworpen door Wei Xu en Tiantian Xu, belichaamt een revolutionaire benadering van de esthetiek en functionaliteit van doucheruimtes. Geïnspireerd door de precisie van diamantslijpen, biedt deze serie een nieuwe visie op minimalistisch design.

De HD Diamond serie staat symbool voor een nieuwe richting in de wereld van badkamerontwerp. Wei Xu en Tiantian Xu hebben zich laten inspireren door de schittering en het vakmanschap van diamanten om een doucheruimte te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. De serie maakt gebruik van een 6mm "H-vormig" extreem smal frame, dat de visuele waarneming herdefinieert en een verfijnde en minimalistische sfeer creëert.

Wat de HD Diamond serie onderscheidt, is de innovatieve toepassing van het 6mm "H-vormige" frame, gecombineerd met het principe van gelaagd glas. Dit resulteert in een rechtlijnig frame met een minimale breedte van slechts 10mm aan de voorzijde, gelijk aan de dikte van het glas. De deurframes zijn voorzien van een waterdichte tape van metaal omhuld siliconenmateriaal, wat zorgt voor een verbeterde luchtdichtheid en een esthetische eenheid met het metaal.

De realisatie van de HD Diamond serie is mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën zoals de niet-magnetische capsule sluitstructuur en de toepassing van gelaagd glas. Deze technieken stellen de ontwerpers in staat om een extreem smal frame te creëren dat naadloos aansluit bij de dikte van het glas, terwijl de metalen deurframes zorgen voor een hoge mate van duurzaamheid en afdichting.

De HD Diamond serie biedt een scala aan stijlen die aanpasbaar zijn voor verschillende ruimtes en woonstijlen, waardoor gebruikers hun persoonlijke voorkeuren kunnen weerspiegelen. De serie is uitgerust met een dempende buffer, die zorgt voor een stille ervaring en de veiligheid verhoogt door het risico op botsingen met glas en beknelling van handen te verminderen.

De ontwerpers hebben bijzondere aandacht besteed aan de interactie tussen gebruiker en product. De serie is voorzien van een innovatieve metalen terugkeergoot, die water dat zich op het glas verzamelt, terugleidt naar de doucheruimte bij het openen van de deur, wat bijdraagt aan een effectieve scheiding van natte en droge zones.

De HD Diamond serie, voltooid in juli 2023 in Guangzhou, is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar minimalistische esthetiek in huiselijke ruimtes. De ontwerpers hebben uitdagingen overwonnen door een balans te vinden tussen elegantie en functionaliteit, en hebben een serie gecreëerd die zowel esthetisch als praktisch is. De serie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Badkamermeubilair en Sanitair in 2024, als erkenning voor zijn uitmuntendheid en innovatie in design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangdong Rosery Home Furnishings Co.Ltd
Afbeeldingscredits: Guangdong 1858 Home Co.
Projectteamleden: Wei Xu, Tiantian Xu
Projectnaam: HD Diamond Series
Projectklant: Guangdong 1858 Home Co.


HD Diamond Series IMG #2
HD Diamond Series IMG #3
HD Diamond Series IMG #4
HD Diamond Series IMG #5
HD Diamond Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp