Revolutionair DVerse Wastafelsysteem Wint A' Design Award

Excel Dryer en D13 Group vieren triomf met innovatief ontwerp

Het DVerse wastafelsysteem, een samenwerking tussen Excel Dryer en D13 Group, is bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Badkamermeubilair en Sanitair. Dit systeem, dat de XLERATORsync handdroger integreert, is een toonbeeld van innovatie in handhygiëne en design.

De inspiratie voor het DVerse wastafelsysteem is ontstaan uit de behoefte om architecten en ontwerpers veelzijdige opties te bieden die aansluiten bij hun creatieve visies voor badkamerontwerpen. De focus op esthetiek en functionaliteit, gecombineerd met onderzoek naar luchtstroomdynamica, heeft geleid tot een unieke eigenschap van de XLERATORsync: het afvoeren van water weg van de gebruiker en in de wasbak, wat zorgt voor een schone en veilige omgeving door het minimaliseren van slipgevaar.

Het DVerse wastafelsysteem onderscheidt zich door de ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden, waardoor personalisatie in kleur, vorm en materialen mogelijk is, passend bij diverse esthetische voorkeuren. Het systeem is verder uniek door optionele toevoegingen zoals babyverschoonunits en ingebouwde afvalbakken. De compatibiliteit met verschillende topmerken zeep en kranen, samen met een volledig aanraakvrije was- en droogervaring, zet een nieuwe standaard in gebruikersgemak en hygiëne.

De realisatie van het DVerse wastafelsysteem maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals Corian, marmer en graniet, die naar klantspecificatie aanpasbaar zijn. Dankzij geavanceerde fabricagetechnieken is het systeem nauwkeurig ontworpen voor naadloze integratie en duurzaamheid. De keuze van materialen zorgt voor een superieure esthetische aantrekkingskracht en sluit aan bij onze toewijding aan duurzaamheid en ontwerpinnovatie.

De technische specificaties van de retrofit handdroger zijn 762mm x 635mm x 635mm, strategisch ontworpen voor optimale ruimte-efficiëntie zonder in te boeten aan prestaties. Aangezien architecten elk onderdeel van dit wastafelsysteem naar behoefte kunnen kiezen, wordt elk item verpakt in de verpakking van de eigen fabrikant en vervolgens ter plaatse geassembleerd om aan de exacte afmetingen voor de klant te voldoen.

De interactie met het DVerse wastafelsysteem, met de XLERATORsync handdroger, biedt een naadloze, aanraakvrije bediening van links naar rechts, waarbij efficiënte armaturen voor het wassen en drogen van handen op één plek zijn geïntegreerd. Dit laat geen water op de vloer achter en zorgt voor optimale hygiëne en gemak. Het aanpasbare ontwerp stelt architecten in staat om de esthetiek van badkamers te transformeren en een ultieme gebruikerservaring te bieden.

Het project is gestart in oktober 2022 in East Longmeadow, MA en afgerond in september 2023 op dezelfde locatie. Het werd voor het eerst gepresenteerd op de ARC Interiors Trade Show in San Antonio, TX in september 2023. Uit onderzoek naar het DVerse wastafelsysteem bleek dat architecten behoefte hadden aan onopvallende, efficiënte oplossingen voor badkamers. De voorkeur ging uit naar oplossingen die onder de zichtlijn liggen, in tegenstelling tot traditionele aan de muur gemonteerde drogers die vaak als onaantrekkelijk worden beschouwd.

De uitdaging bij het ontwerpen van het DVerse wastafelsysteem was het vinden van een balans tussen volledige aanpassing en functionaliteit om aan de behoeften van architecten en ontwerpers te voldoen. Door deze uitdagingen te overwinnen, hebben we een wasbak ontworpen die water weg van de gebruiker leidt, morsen op de vloer voorkomt en aanraakvrije armaturen heeft geïntegreerd voor verbeterde hygiëne. Het project harmoniseert esthetiek met hygiëne en biedt volledige aanpassing.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Excel Dryer
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chris Marion, D|VERSE Sink System, 2023 Image #2: Photographer Chris Marion, D|VERSE Sink System, 2023 Image #3: Photographer Chris Marion, D|VERSE Sink System, 2023 Image #4: Photographer Chris Marion, D|VERSE Sink System, 2023 Image #5: Photographer Chris Marion, D|VERSE Sink System, 2023 Video Credits Market Mentors, EXCEL Dryer – Sink System, 2023
Projectteamleden: William Gagnon John Freitas
Projectnaam: Dverse
Projectklant: Excel Dryer, Inc.


Dverse IMG #2
Dverse IMG #3
Dverse IMG #4
Dverse IMG #5
Dverse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp