De Nieuwe Stad: Dagang Block door Youking Design

De Transformatie van een Stedelijk Landschap door Innovatief Ontwerp

De Dagang Block, een component van het Nansha District in Guangzhou, wordt getransformeerd door Youking Design. Met behulp van intelligentie, cloudtechnologie en de echo's van de oceaan en bloemzee, wordt een nieuw stedelijk beeld gecreëerd.

De Dagang Block, een onderdeel van het Nansha District in Guangzhou, wordt gedefinieerd als een basis voor intelligente productie tijdens de bouw van de nieuwe stad. Youking Design heeft een logo ontworpen dat voldoet aan de definitie van de nieuwe stad en heeft aanvullende omgevingsgrafieken ontwikkeld die op verschillende faciliteiten en apparatuur in het stedelijk gebied worden toegepast. Dit optimaliseert het visuele beeld van het totale stedelijke gebied en verbetert het visuele effect van het project.

De unieke eigenschappen van dit project liggen in de optimalisatie van het visuele beeld van de stad door middel van een perfect visueel systeem. Dit beeld wordt toegepast op verschillende gedetailleerde faciliteiten in de stad, zoals bushaltes, stoppalen, vloeren, putdeksels, enz. Het doel is om een beter visueel effect te bieden voor de hele stad. De ontwerpers hebben ook geprobeerd om verschillende stedelijke details in het ontwerp te heroptimaliseren, om zo een hoogwaardiger gebruikseffect te bereiken.

De technologie die gebruikt wordt om dit ontwerp te realiseren omvat roestvrij staal en een verfbakproces. De technische specificaties van het ontwerp variëren, met afmetingen zoals 7500mm(L) x 6000mm(W) x 2000mm(H) en 28000mm(L) x 3000mm(W) x 3650mm(H) onder andere.

De ontwerpers, Zhong Cheng, Lang Shangfei en Feng Kexin, hebben een stedelijke detailervaring ontworpen. Dit is een nieuw ontwerpconcept dat is ontstaan uit jarenlang onderzoek en specialisatie. Het doel is om de gedetailleerde ervaring van elke stad te verbeteren, de bezoekerservaring te verrijken en de stedelijke cultuur en menselijke kenmerken continu over te brengen in de vorm van ervaring.

De grootste uitdaging voor de ontwerpers was het ontbreken van een onderliggende stedelijke cultuur vanwege de nieuwe stadsbouw. Om het ontwerp meer in overeenstemming te brengen met de stad en de gewoonten van de mensen, hebben de ontwerpers verschillende scenario's onderzocht, het gedrag van mensen in de omgeving geobserveerd en effectieve transformatieplannen voor reizen uitgewerkt.

De Dagang Block heeft de Iron A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze dragen bij aan een betere wereld door het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Photo # 1: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 2: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 3: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 4: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 5: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Video Credits: Zhong Cheng, 2022
Projectteamleden: Designer: Zhong Cheng, Designer: Lang Shangfei, Designer: Feng Kexin
Projectnaam: Dagang Block
Projectklant: Be Genius Design


Dagang Block IMG #2
Dagang Block IMG #3
Dagang Block IMG #4
Dagang Block IMG #5
Dagang Block IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp