De Menselijke Ervaring Gevangen in Illustratie

Mengyao Guo's "Figure Portrait" wint A' Design Award

De "Figure Portrait" serie van Mengyao Guo, een reeks digitale illustraties die de menselijke emotie door de eeuwen heen vastlegt, heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept.

De serie "Figure Portrait" is een visuele interpretatie van de menselijke ervaring, zoals die zich door verschillende perioden heen heeft ontwikkeld. Mengyao Guo haalde inspiratie uit de rijkdom van het leven om de gezichten van diverse tijdperken en algemene persona's te portretteren, waarbij unieke emoties en ervaringen worden gevangen. De technische achtergrond omvatte onderzoek naar portrettekening en de studie van historische en hedendaagse gezichtsuitdrukkingen en -kenmerken, wat resulteerde in illustraties die zowel technisch robuust als emotioneel resonant zijn.

De "Figure Portrait" serie, oorspronkelijk ontworpen voor een publieke tentoonstelling, presenteert een reeks intrigerende portretten. Dit project verweeft de gezichten van verschillende tijdperken en publieke figuren, en bevordert een diep begrip van leven en tijd. Het resoneert met emoties van vreugde en empathie en viert de menselijke veerkracht. Deze illustratieve serie overstijgt persoonlijke verhalen om de gedeelde menselijke ervaring vast te leggen.

De "Figure Portrait" serie werd zorgvuldig gerealiseerd met behulp van traditionele en digitale illustratietechnieken. Eerste schetsen werden met de hand getekend om de essentie van de onderwerpen vast te leggen. Deze werden vervolgens gedigitaliseerd met behulp van Procreate. Technieken zoals schaduwen, lagen en kleurvermenging werden gebruikt om texturen te creëren die een spectrum van menselijke emoties weergeven, resulterend in een reeks technisch voltooide en emotioneel meeslepende portretten.

De digitale illustraties van de serie kunnen naar elke gewenste grootte worden aangepast, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn voor verschillende toepassingen. De "Figure Portrait" collectie werkt door visuele betrokkenheid. Het transformeert de perceptie van de kijker door een mix van bekende en mysterieuze gezichten te presenteren, wat een reflectieve interactie uitlokt. De sleutelframes zijn de individuele portretten, elk met een uniek verhaal dat bijdraagt aan de algehele verhaallijn van de serie. Het excelleert door de emotionele diepte van de illustraties, die de kijker boeit en stimuleert tot een dieper begrip en waardering van de gedeelde menselijke ervaring.

Het project begon in april 2022 in Macau, werd voltooid in maart 2023 in Zhengzhou, en werd tentoongesteld in Zhengzhou, China. De onderliggende onderzoeksmethodologie omvatte het bestuderen van historische en hedendaagse gezichtsuitdrukkingen en -kenmerken en het vertalen hiervan in illustraties. Gegevens werden verzameld uit diverse historische, artistieke en culturele bronnen. De gebruikte onderzoekstools omvatten traditionele schetstools en digitale software zoals Procreate. De inzichten die werden opgedaan, hebben geleid tot een dieper begrip van hoe portretkunst de menselijke ervaring kan omvatten.

De belangrijkste creatieve uitdaging in de "Figure Portrait" serie was het representeren van de essentie van de menselijke ervaring door verschillende tijdperken heen via portretkunst. Het balanceren van technische bekwaamheid met emotionele resonantie was een interne hindernis, waarvoor een diep begrip van illustratietechnieken en menselijke emoties vereist was. Extern was het een uitdaging om de ontwerpen relevant en boeiend te houden voor een hedendaags publiek, terwijl inspiratie werd gehaald uit verschillende historische en sociale contexten.

De "Figure Portrait" serie, aanvankelijk ontworpen voor tentoonstellingsdoeleinden, toont een verscheidenheid aan portretten. Het weeft gezichten uit verschillende tijdperken en persona's samen, waardoor een dieper begrip van leven en tijd wordt bevorderd. Met een ondertoon van vreugde en empathie benadrukt het de menselijke veerkracht. Deze illustratieserie gaat verder dan individuele verhalen om een gedeelde ervaring vast te leggen, waardoor het een doordachte bijdrage is aan de publicatie van dit jaar.

Deze Design is bekroond met de Bronzen A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mengyao GUO
Afbeeldingscredits: Image #1: Illustrator Mengyao Guo, Figure Portrait, 2022. Image #2: Illustrator Mengyao Guo, Figure Portrait, 2023. Image #3: Illustrator Mengyao Guo, Figure Portrait, 2023. Image #4: Illustrator Mengyao Guo, Figure Portrait, 2023.
Projectteamleden: Mengyao GUO
Projectnaam: Figure Portrait
Projectklant: Mengyao Guo


Figure Portrait IMG #2
Figure Portrait IMG #3
Figure Portrait IMG #4
Figure Portrait IMG #5
Figure Portrait IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp