Taichung Public Library: Een Fusie van Natuur en Beschaving

Een Unieke Branding die Natuur en Beschaving Samenbrengt

De Taichung Public Library, ontworpen door Yichun Lin, is geïnspireerd op het concept van "Library in the Park, Art Museum in the Forest". Het merksysteem richt zich op de fusie van "natuur" en "beschaving". De logo's en grafische elementen zijn geïnspireerd op boeken en het Chinese karakter "Chung" van Taichung. Het architecturale ontwerp van de bibliotheek, omringd door het bos, weerspiegelt de natuurlijke en culturele elementen. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om de invloed van moderne beschaving te ervaren terwijl ze omringd zijn door de ongerepte natuur van het bos.

Wat de branding van de Taichung Public Library uniek maakt, is het gebruik van grafische elementen in blokken als het belangrijkste ontwerpelement. Deze elementen zijn geïnspireerd op boeken en het Chinese karakter "Chung" en sluiten aan bij het vierkante ontwerp van het gebouw. Het golvende patroon van het logo suggereert flexibiliteit, zoals het duiken in een oceaan van boeken. De kleur groen vertegenwoordigt de natuur en groei, wat perfect past bij de missie van de bibliotheek. Daarentegen zorgt het zwarte blok voor visueel contrast en suggereert het stabiliteit en autoriteit, wat de rol van de bibliotheek als betrouwbare bron van kennis weerspiegelt.

De grafische elementen en het kleurenpalet van de branding kunnen worden toegepast op verschillende producten en officiële documenten. Het woordmerk kan worden aangepast en gebruikt als buitenbewegwijzering, afhankelijk van de naam van de vestiging. Daarnaast kan het logo worden toegepast op bibliotheekmerchandise. Met de uitbreiding van de grafische elementen en het kleurenpalet kan de identificatie van de bibliotheek worden gepresenteerd op verschillende producten en officiële documenten.

De branding van de Taichung Public Library is gerealiseerd met behulp van Adobe Illustrator en Photoshop. De minimale grootte van het logo is 35mm x 6.5mm. Het logo is zorgvuldig ontworpen en aangepast om visuele consistentie en afstemming met de andere grafische elementen te waarborgen.

Hoewel de opening van de bibliotheek pas in 2025 zal plaatsvinden, heeft de ontwerper te maken met beperkte informatie om het ontwerpproces te informeren. Deze uitdaging vereist creatief denken en verbeeldingskracht om een ontwerp te creëren dat de essentie en identiteit van de bibliotheek nauwkeurig vastlegt. Daarnaast moet de ontwerper flexibel blijven om eventuele veranderingen die zich in de komende jaren kunnen voordoen, te kunnen accommoderen, zodat het uiteindelijke ontwerp relevant en effectief blijft bij de opening van de bibliotheek.

Als het eerste gebouw in Taiwan dat een kunstmuseum en een bibliotheek combineert, legt de branding van de Taichung Public Library de nadruk op de naadloze integratie van moderne architectuur met natuurlijke elementen. Het ontwerpfilosofie benadrukt de balans tussen hedendaagse beschaving en de rust van het bos. De branding creëert een sfeer die bezoekers aanmoedigt om zich onder te dompelen in de diverse culturele ervaringen die de bibliotheek biedt.

De Taichung Public Library is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De bekroonde ontwerpen dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en combineren best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.

Fotocredits: Keith Camiller, 2017 Ryunosuke Kikuno, 2020 Gabriel Sollmann, 2018 Aarón Blanco Tejedor, 2017


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yichun Lin
Afbeeldingscredits: Photographer Keith Camiller, 2017 Photographer Ryunosuke Kikuno, 2020 Photographer Gabriel Sollmann, 2018 Photographer Aarón Blanco Tejedor, 2017
Projectteamleden: Art Director: Yichun Lin
Projectnaam: Taichung Public Library
Projectklant: Yichun Lin


Taichung Public Library IMG #2
Taichung Public Library IMG #3
Taichung Public Library IMG #4
Taichung Public Library IMG #5
Taichung Public Library IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp