Feixi's Visuele Evolutie Vastgelegd in Bekroond Ontwerp

Feixi Digital Culture and Media onthult een prijswinnende poster

In een wereld waar steden zich in een razendsnel tempo ontwikkelen, brengt Feixi Digital Culture and Media de transformatie van Feixi County in beeld door middel van een innovatieve poster.

Feixi County, met een rijke historische en culturele erfenis, heeft lang te kampen gehad met de uitstroom van jongeren op zoek naar werk elders. De recente industriële ontwikkelingen hebben echter een economische opleving teweeggebracht, resulterend in opmerkelijke stedelijke veranderingen. Deze transformaties zijn nu op artistieke wijze vastgelegd door het ontwerpteam van Feixi Digital Culture and Media, die een poster heeft gecreëerd die zowel de moderne als de historische aspecten van de stad belicht.

De poster, met de Chinese karakters voor "Feixi" als centraal visueel element, is een meesterwerk van artistieke kalligrafie. Het karakter "Fei" weerspiegelt de invloed van moderne architectuur en iconische ontwikkelingen, terwijl "Xi" de oude gebouwen met historische en culturele sporen representeert. Deze gelaagde voorstelling roept bij zowel inwoners als buitenstaanders een gedeelde indruk van de stad op en versterkt de emotionele band met de gemeenschap.

De realisatie van het ontwerp begon met het handmatig tekenen van een kalligrafisch lettertype. Vervolgens werden representatieve elementen geselecteerd en omgezet in beelden die naadloos in het letterontwerp werden geïntegreerd. Professionele beeldbewerkingssoftware zorgde voor de samenstelling van de lay-out, wat de visuele lagen versterkt en een vloeiende leeservaring garandeert.

Met een formaat van 297mm bij 210mm is de poster niet alleen een visueel statement, maar ook een impactvol communicatiemiddel. Het ontwerp, dat zowel gedrukte als digitale media siert, maakt gebruik van silhouetpatronen zoals bruggen, hogesnelheidslijnen en gebouwen, die essentieel zijn voor het effectief overbrengen van informatie en het versterken van de merkidentiteit van de county.

Het ontwerpproces, dat begon in december 2023 en werd afgerond in januari 2024 in Feixi, kende als grootste uitdaging het oproepen van emotionele resonantie bij zowel nieuwe als langdurige bewoners. De selectie van de juiste visuele elementen was cruciaal om zowel de modernisering als de diepgewortelde historische en culturele nalatenschap te eren. Het resultaat is een poster die de moderne vitaliteit en welvaart van de stad toont, terwijl het tegelijkertijd de herinneringen van de inheemse bevolking oproept.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven; het ontwerp is bekroond met een IJzeren A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een erkenning voor het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Sun
Afbeeldingscredits: Hong Sun
Projectteamleden: Creative Director: Liu Xinguang Executive Director: Wei Wei Designers: Wang Lei, Sun Hong, Xing Luyan, Zhao Chenyu
Projectnaam: The Impression of Feixi
Projectklant: Feixi Digital Culture and Media


The Impression of Feixi IMG #2
The Impression of Feixi IMG #3
The Impression of Feixi IMG #4
The Impression of Feixi IMG #5
The Impression of Feixi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp