Eeuwenoude Esthetiek Herleeft in Modern Baijiu-ontwerp

Ying Song Brand Design Shenzhen Co., Ltd brengt Song-dynastie naar hedendaagse verpakking

In een fusie van historische kunst en hedendaagse vormgeving heeft Ying Song Brand Design Shenzhen Co., Ltd een verpakking voor Chinese Baijiu ontworpen die de esthetiek van de Song-dynastie belichaamt. Dit ontwerp, dat zowel functioneel als esthetisch is, weerspiegelt een tijdloze elegantie.

De inspiratie voor het ontwerp van de Banquet Chinese Baijiu-verpakking is geworteld in de minimalistische schoonheid van de Song-dynastie, een tijdperk waarin de Chinese keramiekkunst zijn hoogtepunt bereikte. Het ontwerp van de fles is ontleend aan de hemelsblauwe kleur van het Ru-aardewerk uit die periode, en belichaamt het principe dat 'echte kunstenaars vereenvoudigen'. Met deze verpakking streeft Ying Song Brand Design Shenzhen Co., Ltd ernaar om de verfijnde levensstijl van de literati uit de Song-dynastie te weerspiegelen.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de herbruikbaarheid en multifunctionaliteit van de fles. Na consumptie van de Baijiu kan de fles worden omgekeerd en dienstdoen als vaas, terwijl de flesdop als wierookhouder kan worden gebruikt. Dit aspect benadrukt niet alleen duurzaamheid, maar ook de culturele waardering voor bloemschikken en wierook branden, activiteiten die kenmerkend waren voor de levensstijl van de Song-dynastie.

De realisatie van dit ontwerp is tot stand gekomen door de keuze voor hemelsblauw keramiek, wat de fles een hoogwaardige uitstraling geeft. De flesdop, vervaardigd uit een legering en voorzien van het Chinese karakter voor 'banket', voegt een extra dimensie van luxe toe. De vormgeving van de fles is geïnspireerd op traditionele Chinese vazen, waarmee de historische resonantie verder wordt versterkt.

De technische specificaties van de fles zijn zorgvuldig overwogen: met afmetingen van 87mm x 87mm x 305mm combineert het ontwerp functionaliteit met esthetiek. Het team achter dit project, onder leiding van creatief directeur Yingsong Chen, heeft een ontwerp neergezet dat niet alleen dient als verpakking, maar ook als kunstobject.

De interactie met het ontwerp is eenvoudig: de fles wordt geopend om de Baijiu te nuttigen, waarna de fles en dop kunnen worden getransformeerd voor alternatief gebruik. Het project, gestart in februari 2023 en voltooid in december van hetzelfde jaar, werd met succes gelanceerd op de Chinese markt.

Onderzoek naar Baijiu-verpakkingen en klantvoorkeuren heeft geleid tot dit innovatieve ontwerp, dat niet alleen de verkoop bevordert, maar ook een nieuwe dimensie geeft aan de presentatie van Baijiu. De grootste uitdaging was het vertalen van de subtiele schoonheid en eenvoud van de Song-dynastie naar een hedendaagse verpakking die de consument aanspreekt.

Dit design, dat de zilveren A' Packaging Design Award in 2024 heeft gewonnen, toont aan dat Ying Song Brand Design Shenzhen Co., Ltd met succes de brug heeft geslagen tussen historische inspiratie en moderne toepassing, en daarmee een nieuw hoofdstuk heeft toegevoegd aan de rijke geschiedenis van Chinese Baijiu-verpakkingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ying Song Brand Design Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1:Yingsong Chen , Image #2:Yingsong Chen , Image #3:Yingsong Chen , Image #4:Yingsong Chen, Image #5:Yingsong Chen
Projectteamleden: Creative Director: Yingsong Chen Design: Huandi Li, Zhen Bi, Wei Yang 3D: Wei Hu
Projectnaam: Banquet Chinese Baijiu
Projectklant: Guizhou Suiyuesijiu Enterprise Management Co., Ltd.


Banquet Chinese Baijiu IMG #2
Banquet Chinese Baijiu IMG #3
Banquet Chinese Baijiu IMG #4
Banquet Chinese Baijiu IMG #5
Banquet Chinese Baijiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp